Dateļu, ingvera un valriekstu šķēles
Foto: ČetrasSezonas.lv

Sulīgas, pilnīgas, ar nelielu ingvera klātesamību un saldenumu gan no datelēm, gan brūnā cukura. Brīvdienu našķis, kas spēcinās vēsā ziemas izbraukumā uz kalnu, pārgājienā vai kādu citu vietu.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 230 g žāvētu dateļu pusīšu, bez kauliņiem
  • 180 ml verdoša ūdens
  • ½ ēd.k. sodas
  • 200 g sviests, istabas temperatūrā
  • 150 g brūnā Demeraras cukura
  • 2 vidēji lielas olas
  • 120 ml salda krējuma
  • 20 g svaigas ingvera saknes, nomizota
  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. kanēļa
  • 1 apelsīna miziņa
  • ½ apelsīna sula
  • 100 g valriekstu, rupji sakapāti

Pagatavošana:

  1. Dateles sagriez plānās, gareniskās šķēlītēs. Tās liec bļodā, pievieno sodu, 20 g sviestu un pārlej ar verdošu ūdeni. Samaisi un bļodu liec malā, un ļauj pastāvēt 1 stundu.
  2. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kantainu formu, 24 x 28 cm.
  3. Bļodā liec atlikušo sviestu un cukuru un puto 3 minūtes, līdz masa gaisīga. Tad pievieno olas un vēl turpini putošanu 2 minūtes. Kad tas izdarīts, pievieno 60 ml salda krējuma un sarīvētu ingveru, iemaisi - tikai tik daudz, lai ir viendabīga masa.
  4. Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kanēli. Pievieno miltus sviesta masai kopā ar datelēm (arī ūdeni). Visu samaisi, līdz izveidojas vienmērīga mīkla.
  5. Tad pievieno valriekstus, apelsīna miziņu un sulu. Samaisi.
  6. Kad tas izdarīts, pievieno atlikušo saldo krējumu un pēdējo reizi samaisi.
  7. Lej masu formā, pannu liec krāsnī, vidējā nodalījumā, augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 40 minūtes, līdz kociņš, iedurts kūkas centrā, izņemot ārā, ir tīrs.
  8. Izņem kūku no krāsns un atdzesē pannā līdz istabas temperatūrai.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form