Foto: LETA
Pirms desmit dienām, 14.oktobrī, Daugavpils reģionālajā slimnīcā glābējsilītē atstātais pirmais jaundzimušais - meitenīte - nonākusi pirmsadopcijas aprūpē un uzraudzībā ģimenē, kas vēlas viņu adoptēt.

Kā informēja Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa, līdz šim viss ir noritējis raiti. Pēc meitenītes reģistrācijas juridiski brīvo bērnu rindā Labklājības ministrija ir izraudzījusies ģimeni, kas, izejot visas pārbaudes, reģistrēta adoptētāju rindā, un izsniegusi tai atļauju iepazīties ar bērniņu.

Pagājušajā nedēļā, 19.oktobrī, ģimene apmeklējusi Daugavpils reģionālo slimnīcu, iepazinusies ar meitenīti, tās veselības stāvokli un izteikusi gatavību uzņemties par viņu rūpes.

Pirmsadopcijas perioda laikā, kas ilgs ne vairāk par sešiem mēnešiem, bāriņtiesa uzraudzīs bērna dzīves apstākļus un lems, vai bērna interesēs ir adopcija šajā ģimenē. Plašāka informācija nedz par vecākiem, nedz to dzīvesvietu adopcijas noslēpuma saglabāšanas nolūkos netiek sniegta.

Jau ziņots, ka 14.oktobrī plkst.15.55 Daugavpils reģionālajā slimnīcā glābējsilītē tika atstāts pirmais jaundzimušais - aptuveni divas nedēļas veca un gandrīz četrus kilogramus smaga meitenīte. Pēc pirmās medicīniskās apskates secināts, ka mazulīte ir vesela. Meitenīte apģērbta atbilstoši laika apstākļiem, nekāda papildu informācija vai lietas nav atstātas.

Pašlaik Latvijā kopā ir četras glābējsilītes. Kopā Latvijas glābējsilītēs ievietoti 12 mazuļi - septiņas meitenes un pieci zēni. Deviņi mazuļi atstāti Rīgā, divi - Liepājā, bet viens - Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!