"Latplast recycling solutions" termoplastisko kompozītmateriālu ražošanas kompleksa izveidē Daugavpilī plānojusi investēt desmit miljonus eiro (7,02 miljonus latu), pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Vladislavs Bulvans.

"Latplast recycling solutions" guva atbalstu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā aktivitātē ''Augstas pievienotās vērtības investīcijas" un projekta īstenošanai varēs saņemt līdzfinansējumu trīs miljonu latu apmērā.

Bulvans norādīja, ka pārējie 4,02 miljoni latu tiks piesaistīti no privātā investora. Investoru viņš neatklāja, vien norādīja, ka investors nav no Latvijas.

Plānots, ka projekts tiks pabeigts pusotra gada laikā.

"Latplast recycling solutions" jau pašlaik ražo plaša patēriņa plastmasas izstrādājumus un arī nodarbojas ar vairumtirdzniecību, taču jaunais projekts paredz ievērojami paplašināt ražošanu, izveidojot jaunu ražošanas kompleksu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Latplast recycling solutions" Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 2006.gada 19.oktobrī. "Latplast recycling solutions" vienīgais īpašnieks ir Bulvans, un uzņēmuma apmaksātais pamatkapitāls ir 2000 lati.

Aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" atbalstu varēs saņemt 34 uzņēmumi, kas atbilst programmā noteiktajām prasībām, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LIAA sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Vilistere.

Apstiprināto projektu pieprasītais finansējums ir 77 530 993,14 lati.

Vilistere stāsta, ka LIAA visiem projektu iesniedzējiem ir nosūtījusi lēmumus un 26 apstiprinātajiem projektiem ir izvirzīti nosacījumi, kas ir jāizpilda pirms līguma ar LIAA noslēgšanas. Līgumus par projekta realizāciju un finansējuma piešķiršanu LIAA slēgs tikai ar tiem projektu iesniedzējiem, kuri izpildīs visus lēmumos izvirzītos nosacījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!