Tie optimisti vienā rāvienā kļūs stāvus bagāti, baudīs visus vakareiropas labumus, galu galā, pēc pasildīšanās brangas pensijas saulītē, nonāks debesu valstība, jo izlēmuši iet pa optimistu plato taku, kamēr tie skeptiķi un neticīgie netiks nekur, kļūs varen nabadzīgi un apstāsies savā attīstībā.
Izdariet savu izvēli par labu optimistiem vai pesimistiem un paudiet to dzejā! Skaudrā un sāpjpilnā, vienaldzīgā un abstraktā, ironiskā un pavieglā.

Šogad dzejas dienas, pašām negribot, iegadījušās optimistu un skeptiķu zīmē, tādēļ “DELFI Esplanāde” nolēmusi rīkot ikgadējo dzejas dienu konkursu ar moto “....optimists vai ....skeptiķis”.

Ja vēlaties papildināt savus grāmatu plauktus ar vērtīgiem izdevumiem, ko laipni sagādājis grāmatu nams "Valters un Rapa", sūtiet savu dzejoli uz adresi esplanade@delfi.lv ar norādi “Konkursam”!

Konkursā tiks apbalvoti trīs labākie optimistu un trīs labākie skeptiķu darbi. Jūsu garadarbus izvērtēs īpaša grāmatu nama "Valters un Rapa" izveidota žūrija.

Darbu autori sacīkstē drīkst piedalīties tikai ar īpaši konkursam radītiem darbiem, iepriekš publicēti darbi atkārtoti netiks pārpublicēti.

Darbu iesūtīšana paredzēta no 8.- 14.septembrim.

Trīs labākie optimisti balvās iegūs šādas grāmatas:

1. Pauls Bankovskis
Sekreti. Pierobežas romance

2.Melnā Kaķa bruņinieks
Sast. Lia Guļevska

3. Rodrigo Rikards
Dzintara ceļš

Savukārt skeptiķi tiks pie šādiem daiļdarbiem:

1. Henrijs Džeimss
Asperna vēstules. Skrūves apgrieziens

2. Žans Nolī
Piafa

3. Juka Rislaki
Kluso slēpotāju zeme Somija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!