Atzīmējot Eiropas Savienības dibināšanas - Romas līgumu 50.gadadienu un ņemot vērā tūrisma nozares straujo attīstību Latvijā, Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Tūrisma attīstības valsts aģentūru šī gada 15.jūnijā organizēja semināru – diskusiju ar tūrisma nozares profesionāļiem "Ceļosim brīvi Eiropā!".
Seminārā tūrisma nozares pārstāvji tika iepazīstināti ar Eiropas Savienības aktualitātēm tūrisma jomā, tūrisma attīstības tendencēm pēc Latvijas iestāšanās ES, kā arī ar ES Avioregulas un Direktīvas par Kompleksajiem tūrisma pakalpojumiem realizēšanu Latvijā. Vienlaikus tūrisma kompānijas tika informētas par Eiropas Patērētāju informēšanas centru un SOLVIT centru, kas sekmē un aizsargā ES pilsoņu tiesības brīvi pārvietoties, ceļot un iepirkties bez tiesību ierobežojumiem.

Semināra tēmas tika izvēlētas, ņemot vērā šo jautājumu aktualitāti tieši šobrīd. Pēdējā pusgada laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir saņēmis ļoti daudz sūdzību no iedzīvotājiem par nekvalitatīvi sniegtiem tūrisma pakalpojumiem un patērētāju tiesību pārkāpumiem ceļojot. Lai mūsu ceļojumi izdotos tik labi, cik esam tos iecerējuši, iedzīvotājiem ir jāzina savas tiesības, piemēram, gadījumos, ja kavējas lidmašīnas reiss, savukārt, tūrisma kompānijām un lidsabiedrībām ir jāzina savi pienākumi pret tūristiem.

Semināra – diskusijas "Ceļosim brīvi Eiropā!" prezentāciju materiāli, kur detalizētāk aprakstītas mūsu tiesības, pienākumi, kā arī sniegti praktiski padomi, kā nodrošināt mūsu ceļojumu veiksmīgu norisi, aplūkojami Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!