Šonedēļ Laucesas pagasta padome uzsāks anketēšanu par iespējamo naftas pārstrādes rūpniecības celtniecību, ko ierosinājusi SIA "Euro Oil Refinery".
Laucesas pagasta padomes priekšsēdētāja Ināra Pomjalova "Latgales Laikam" pastāstīja, ka līdz 10. oktobrim iedzīvotāji pagastmājā un bibliotēkā Mirnijā un Laucesā varēs aizpildīt anketu, kurā ietverts viens jautājums "Vai atbalstāt naftas rūpnīcas celtniecības ieceri Laucesas pagastā?" ar trim atbilžu variantiem: "jā", nē" un "grūti pateikt". Anketā laucesieši var komentēt šo ideju, kā arī norādīt, vai viņiem vajadzīga papildus informācija sapulcē, apspriešanā.

Laucesas pašvaldības darba grupa ar šīm anketām apmeklēs arī tos zemes īpašniekus, kas iznomājuši zemi SIA "Euro Oil Refinery"., un tos iedzīvotājus, kuri dzīvo iespējamās naftas rūpnīcas ietekmes zonā.

Pagasta padome izsūtījusi vēstules uzņēmējiem, lauksaimniekiem, iestādēm, kaimiņu pašvaldībām un Daugavpils rajona padomei ar lūgumu piedalīties šī jautājuma apspriešanā.

Oktobra vidū anketas tiks izskatītas Laucesas pašvaldības komitejās, kur lems, vai vajadzīga papildus apspriešana vai jāpieņem galīgais lēmums par izmaiņām teritoriālajā plānojumā.

"Latgales Laiks" jau rakstīja, ka 7. septembrī Lauceses pagasta teritoriālā plānojuma grozījumu apspriešanas pirmajā sanāksmē SIA "Euro Oil Refinery".ierosinājusi noteikt zemes lietošanas statusu no lauksaimnieciskās uz rūpniecisko, jo viņi plāno celt naftas pārstrādes rūpnīcu. Apspriešanā visi iedzīvotāji noraidīja šo ieceri kā cilvēkus un vidi apdraudošu. Ja pašvaldība nepieņems SIA "Euro Oil Refinery". priekšlikumu par izmaiņām teritoriālajā plānojumā, tad Laucesā naftas rūpnīcu nebūvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!