Premjera Induļa Emša biroja vadītājs Viesturs Silenieks vakar vizītē Liepājā pretēji Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera (LPP) iepriekšējiem izteikumiem sacīja, ka finansējumu Liepājas dzelzceļa pievedceļa būvniecībai var iegūt no Eiropas Savienības (ES) fondiem, nevis no valsts budžeta.
Kā žurnālistiem sacīja Silenieks, valdības atbalsts jāsniedz tiem projektiem, kuriem nav iespējams piesaistīt finansējumu no ES fondiem. Liepājas domes Attīstības pārvaldes priekšnieks Gunārs Ansiņš sacīja, ka projekts tiek gatavots iesniegšanai kohēzijas fondam un atzīts par prioritāru. Tā īstenošanai varētu būt valsts līdzfinansējums, norādīja Ansiņš.

Silenieks atzina, ka Liepāja ir pilsēta, kur "vienmēr kaut kas notiek". Viņš pieļāva, ka Liepājā varētu sarīkot Ministru kabineta sēdi.

Premjera Induļa Emša biroja vadītājs Silenieks un palīgs Kaspars Purlācis šodien iepazinās ar Liepājas attīstības plānu īstenošanu un gatavību piesaistīt ES fondu līdzekļus. Liepājā ciemiņi apskatīja ostu, rekultivēto atkritumu izgāztuvi Šķēdē, Karostu, kompāniju "Pumac", kura attīsta industriālo parku bijušā gaļas kombināta teritorijā, tikās ar uzņēmuma BHC pārstāvjiem, kā arī ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku.

Sarunā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku tika pārrunātas reģionālās reformas jautājumi, "mazās" hokeja halles būvniecības iespējas, plāni ES fondu apguvei un citi jautājumi.

LETA jau informēja, ka Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Ainārs Šlesers 7.maijā četru Latvijas Pirmās partijas (LPP) ministru vizītes laikā Liepājā solīja atbalstīt Liepājas dzelzceļa pievedceļa projektu un nākamā gada valsts budžetā tam paredzēt finansējumu.

Šlesers norādīja, ka tranzīta biznesa attīstība svarīga ne tikai Liepājai, bet arī visai Latvijai. Liepājas ostas attīstības iespējas ir ierobežotas, kamēr nav izbūvēts dzelzceļa pievedceļš. Viņš norādīja, ka tas nav atbalsts konkrētiem uzņēmumiem, kas darbojas ostā, bet tranzīta biznesa veicināšana dotu iespēju izveidot jaunas darba vietas šajā sektorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!