Foto: Publicitātes foto
Līdz pat 27. decembrim T/C "Alfa" ir izveidota īpaša izstāde. Tās eksponātus veidojuši 23 Latvijas bērnu namu bērni kopā ar saviem skolotājiem. Arī eksponātiem izmantotais materiāls ir īpašs, jo pēc izstādes beigām tas iepriecinās ne tikai acis, bet arī kārumnieku vēderiņus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Tā portālu Delfi informē izstādes rīkotāji.

Izstādi "Pasaka par Sniegbaltīti", pēc cukura zīmola "Dansukker" iniciatīvas, veido 23 piparkūku kompozīcijas, kas sakārtotas vienotā stāstā. Katra kompozīcija piedalās konkursā, kura uzvarētāju noteiks izstādes apmeklētāju balsojums. Labāko kompozīciju autori saņems vērtīgas balvas.

"Pasaka par Sniegbaltīti" pirmo reizi uzrunāja bērnus tālajā 1812. gadā, kad brāļi Grimmi publicēja savu pirmo pasaku grāmatu. Kopš tā laika šī pasaka ir piedzīvojusi daudzas modifikācijas un izmaiņas. Tautās iemīļotu, to stāstījuši no paaudzes paaudzē, un katram stāstniekam izdevies tajā iezīmēt jaunas šķautnes un atšķirības. Arī izstādes autoriem ir katram savs skats uz pasakas tēliem, notikumiem un mācību.

Izstādes organizatori cer uz lielu skatītāju atsaucību. Piemēram, pagājušā gada izstādē savas balsis kādam no bērnu namu bērniem atdeva vairāk nekā 12 000 apmeklētāju. Arī šogad izstādes kompozīcijas piedalās sacensībā, kas vainagosies ar vērtīgām balvām sacensības uzvarētājam.
Visus izstādes darbus var apskatīt arī šeit http://ejuz.lv/twyps. Komentāru sadaļā mājas lapā iespējams arī nobalsot par sev tīkamāko darbu. Mazie mākslinieki gaida ikvienu vērtējumu.

Piparkūku izstādes izgatavošanā piedalījušies audzēkņi no Liepājas, Naujenes, Irlavas, Baldones, Strazdes, Stiklu, Lauberes bērnu namiem, Ērģemes bērnu nama-patversmes, bērnu sociālās aprūpes centra "Zīles", ģimenes atbalsta centra "Lejasstrazdi", sociālās aprūpes centra "Tērvete", bērnu nama-patversmes "Priedīte", Saldus novada ģimenes atbalsta dienas centra, Valmieras SOS bērnu ciemata, Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra, ģimenes krīzes centra "Dzeguzīte", Valsts sociālās aprūpes centra filiāles "Teika", sociālās aprūpes centra "Pļavnieki", Pestīšanas Armijas, kā arī Rīgas bērnu namiem "Vita", "Ziemeļi" un "Ilga".

Pēc izstādes beigām visi izstādes eksponāti tiks nogādāti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un dāvināti mazajiem pacientiem par prieku. Pēc cukura zīmola "Dansukker" sadarbībā ar bērnu namiem iniciatīvas piparkūku izstādes notiek jau trešo gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!