Talsos 21.jūlijā sāksies starptautiskais gaisa balonu festivāls "LMT kauss 2004", kā arī 4.Latvijas čempionāts gaisa balonu sportā.
Festivālā piedalīsies 20 gaisa baloni no Latvijas, Lietuvas, Polijas, Beļģijas un Slovākijas, kas sacentīsies par galveno balvu - LMT kausu un naudas prēmiju 500 eiro jeb 330 latu apjomā, informēja festivāla preses sekretāre Zane Zaļakmene.

Festivāla pēdējās dienās 23. un 24.jūlijā paredzēts nakts koncerts, kurā uzstāsies "Credo", "Autobuss Debesīs", "The Hobos", "Austrumbloks", "Fors", "Z-Scars" un "Talantu fabrikas" zvaigznes. Ja laika apstākļi ļaus, būs arī īpašais pusnakts šovs - "balonu spīdēšana" jeb no iekšpuses izgaismoti gaisa baloni. Pa dienu 24.jūlijā laukumā blakus Talsu pilsētas domei notiks koncerts un dažādas atrakcijas mazajiem skatītājiem.

Gaisa balonu festivāls un sacensības sāksies 21.jūlijā un ilgs līdz pat 25.jūlijam, taču izklaides programma paredzēta no 23. līdz 25.jūlijam. Gaisa balona festivāla tradīcija sākusies 1999.gadā, kad festivāls noticis Siguldā. Citus gadus festivāli organizēti arī Pedvālē, Jelgavā, Rēzeknē un Cēsīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!