Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters kā nelikumīgu apturējis Tukuma domes lēmumu nodot privatizācijai pilsētas slimnīcas un poliklīnikas ēku, jo viens no deputātiem, balsojot par nama pārdošanu, bijis interešu konfliktā.
Ministrijas preses sekretārs Ansis Pūpols informēja, ka deputāts Juris Jakušenoks, balsojot par šo lēmumu, pārkāpis likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā - viņa sievai pieder uzņēmums, kas poliklīnikā nomā telpas. To atzinis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Tukuma dome konkursa kārtībā pārdot slimnīcas un poliklīnikas ēku Raudas ielā 8 nolēma 25.septembrī. Ministrs norādījis, ka domes priekšsēdim Jurim Šulcam likums par pašvaldībām deva tiesības šo nelikumīgo lēmumu atcelt.

Šulcs sacīja, ka atbalsta Gatera lēmumu apturēt pilsētas slimnīcas un poliklīnikas ēkas nodošanu privatizācijai.

Viņš paskaidroja, ka vairākkārt centies atcelt lēmumu, tomēr tas nav bijis iespējams, jo deputāti par lēmuma atcelšanu balsojuši "pieci pret pieci". "Ja ir šāds lēmums, tad, protams, lēmumu atcelt nav iespējams," atzina Šulcs. Deputāti pauduši viedokli, ka balsojums ir bijis pareizs un ēkas nomājamā daļa ir jānodod privatizācijai.

Priekšsēdētājs nenoliedza, ka lēmums bijis nelikumīgs, jo deputāts Jakušenoks, balsojot par privatizāciju, atradās interešu konfliktā. "Ar šo deputātu es esmu vairākas reizes runājis par šo jautājumu, tomēr bez panākumiem," paskaidroja Šulcs, piebilstot, ka sarunas ar deputātu esot neauglīgas. "Mums jau vairākas reizes ar šo deputātu ir bijušas problēmas, šī nav tikai pirmā reize," uzsvēra priekšsēdētājs.

Šulcs arī atzina, ka sestdien domē notiks viņa tikšanās ar deputātiem, lai atkārtoti apspriestu slimnīcas nodošanu privatizācijai. "Ļoti ceru, ka saruna būs auglīga," sacīja priekšsēdētājs. Viņš paskaidroja, ka lēmumu sestdienas sēdē pieņemt nevarēs, tomēr pauda cerību, ka pēc sarunām nākamajā domes sēdē deputāti nobalsos par lēmuma atcelšanu. Viņš gan nenoliedza iespēju, ka arī nākamajā balsojumā saglabāsies tāds pats rezultāts kā iepriekš - pieci deputāti par atcelšanu, bet pieci deputāti pret lēmuma atcelšanu.

Priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka izskanējušais viedoklis, ka tieši Šulcs ir tas, kurš cenšas aizkavēt lēmuma atcelšanu, ir nepatiess. "Nav tiesa, ka cenšos kaut kādā veidā aizkavēt lēmuma atcelšanu," sacīja priekšsēdētājs. "Es taču esmu par to, lai lēmumu atceltu un slimnīcas ēkas nomājamo daļu nenodotu privatizācijai," kategorisks bija Šulcs.

Šulcs arī atklāja, ka Jakušenokam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piemērojis naudas sodu 75 latu apjomā.

Arī Tukuma slimnīcas direktors Juris Bogužs atzina, ka atbalsta Gatera lēmumu apturēt slimnīcas nodošanu privatizācijai. "Tas viennozīmīgi bija pozitīvs lēmums," sacīja direktors.

Viņš arī piebilda, ka slimnīcas nodošana privatizācijai ir neloģisks lēmums, jo tuvākajā laikā to plānots pārprofilēt, līdzīgi kā vairākas ārstniecības iestādes citviet Latvijā.

Bogužs arī pauda cerību, ka Tukuma domes deputāti tuvākajā laikā nobalsos par lēmuma atcelšanu. "Ceru, ka beidzot deputāti nāks pie prāta," teica slimnīcas direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!