20.septembrī Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā sadarbībā ar Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centru bija noorganizējis semināru un kontaktu biržu "Tūrisma iespējas Rīgā".
Semināra laikā Latvijas tūrisma nozares pārstāvji iepazīstināja Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā darbojošās tūrisma kompānijas, kā arī masu medijus ar tūrisma iespējām un aktuālo tūrisma piedāvājumu Latvijā.

Semināra dalībnieki varēja detalizēti iepazīties ar tūrisma iespējām Rīgā, kā arī noslēgt sadarbības līgumus ar 20 tūrisma jomā strādājošajām kompānijām no Rīgas: Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centru, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Latvijas Tūrisma aģentu asociāciju (ALTA), Latvijas Tūrisma attīstības Valsts aģentūru un citiem semināra dalībnekiem.

Seminārā kopumā piedalījās 65 Krievijas tūrisma firmas, kas ir akreditētas darbam ar Latviju.

Latvijas tūrisma jomas pārstāvju prezentāciju Sanktpēterburgā mērķis bija iepazīstināt Krievijas auditoriju ar interesantiem un aktuāliem tūrisma piedāvājumiem, piesaistīt jaunus sadarbības partnerus, kā arī sekmēt padziļināta priekšstata par tūrisma un atpūtas iespējām Latvijā veidošanos Krievijā.

Jāatzīmē, ka Latvijas ģenerālkonsulāts, kopš ģenerālkonsules Ivetas Sers stāšanās amatā, īpašu uzmanību pievērš tūrisma iespēju Latvijā popularizēšanai, apzinoties, ka tūrisma attīstība dod būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomiskajai attīstībai. Šī gada pirmajā pusgadā ģenerālkonsulāts izsniedzis 1609 vīzas ar ieceļošanas mērķi tūrisms/atpūta, un tas ir par 43% vairāk nekā pērn (1123) šajā laika periodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!