Raudene ir lielisks vistas gaļas sabiedrotais. Un te tas arī pierādās. Kopā ar citronu un baltvīnu, pastāvot vismaz 12 stundas, vistiņa pārvēršas apetelīgā grilētā gaļā. Izmanto maza cāļa gaļu, vislabāk kādus 2–3 mēnešus jauna. Vai arī, ja nevēlies grilēt kopā ar kauliem, tad nopērc lielāku un atkaulo stilbiņus.

Sastāvdaļas:

  • 500 g vistas gabaliņu
  • ½ citrona miza
  • 60 ml baltvīna
  • 3 vidējas ķiploka daivas, plānās šķēlītēs
  • 1 ēd.k. raudenes, smalki sakapāta
  • 1 tējk. salvijas, smalki sakapāta
  • svaigi malti melnie pipari

Raudene manās acīs ir lielisks vistas gaļas sabiedrotais. Un te tas arī pierādās. Kopā ar citronu un baltvīnu, pastāvot vismaz 12 stundas, vistiņa pārvēršas apetelīgā grilētā gaļā. Izmanto maza cāļa gaļu, vislabāk kādus 2-3 mēnešus jauna. Vai arī, ja nevēlies grilēt kopā ar kauliem, tad nopērc lielāku un atkaulo stilbiņus.

Pagatavošana:

  1. Traukā ar vāku vai maisiņā liec vistas gaļas gabalus un visas pārējās piedevas. Samaisi, lai visa gaļa pārklājas, un liec aukstumā marinēties vismaz 4 līdz pat 24 stundas.
  2. Sakarsē grilu un liec gatavoties gaļu, izmantojot netiešo grilēšanas metodi. Tas nozīmē, ka ogles sabīdi vienā grila daļā un pašus gabaliņus liec daļā, kurā nav ogļu, paliekot apakšā trauku, kurā notecēt taukiem. Ja vēlies, oglēm pievieno kādas no grilēšanas skaidām - ķirša, ābeles, pekankoka vai kādu citu. Grilē, līdz gaļa gatava. Tas atkarīgs no tā, cik lielu vistu izmantosi. Ja izmanto gabalus bez kauliem (atkaulotu vistu), tad cep tieši uz karstajām oglēm. 
  3. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!