Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētā varētu tikt paaugstināta ātrākais no 2010.gada, To ceturtdien intervijā Latvijas Radio teica Jūrmalas domes priekšsēdētājs Ģirts Trencis.
Domes priekšsēdētājs norādīja, ka varētu tikt lemts arī par iebraukšanas maksas atcelšanu no septembra beigām līdz maija sākumam. Savukārt vasarā maksu varētu paaugstināt.

Domes priekšsēdētājs norādīja, ka iebraukšanas maksas paaugstināšana varētu tikt pamatota tikai ar konkrētiem vides aizsardzības apsvērumiem.

Kā ziņots, iepriekš Jūrmalas pilsētas dome ir plānojusi lemt par iebraukšanas maksas paaugstināšanu pilsētā, taču līdz šim šāds lēmums nav pieņemts.

Piemēram, vieni no izstrādātajiem grozījumiem Jūrmalas domes saistošajos noteikumos "Par autotransporta līdzekļu iebraukšanas nodevu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā" paredzēja, ka visiem transportlīdzekļiem par iebraukšanu būs jāmaksā divi lati. Pašlaik par iebraukšanu pilsētā ir jāmaksā viens lats.

Vieglajam autotransportam svarā līdz 3,5 tonnām mēneša likme bija paredzēta 30 lati, sezonas - 120 lati, bet gada - 250 lati, savukārt kravas autotransportam - attiecīgi 40, 160 un 340 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!