Foto: DELFI
Pilnsabiedrībai "Palsams un Astros", kas projektā ar Eiropas fondu atbalstu renovēja Iecavas bērnudārzu "Cālītis", nebūs jāmaksā pēc līguma ar pašvaldību paredzētais 5995 latu sods par darbu pabeigšanu divus mēnešus pēc solītā termiņa. Par tās atlaišanu pilnībā decembra domes sēdē nobalsoja deviņi deputāti, divi bija pret, četri atturējās.

Balsojumu domē ierosināja pašvaldības un finanšu komitejas (FK) vadītājs Jānis Pelsis, jo FK deputāti nebija raduši vienprātību šajā jautājumā. Arī iepriekš vairākums deputātu bija izteikušies par daļēju soda atlaišanu būvniekiem. Deputāts Atis Avots (LSDSP) ierosināja samazināt aprēķināto soda naudu par 16%, pamatojot skaitli ar iepriekš pašvaldības izpilddirektora Mārtiņa Veinberga pausto - par attaisnotu uzskatāma kavēšanās par pāris nedēļām, ne mēnešiem. Domes sēdē gan Veinbergs būvniekus aizstāvēja, norādot dažādas nepilnības projektēšanā un vecās ēkas slikto stāvokli, kas nebija zināms pirms konstrukciju atsegšanas, kā arī kvalificēta darbaspēka trūkumu.

Avots arī sacīja, ka šogad ar Iecavas pašvaldības pasūtījumiem strādā četras būvfirmas, un vienīgi ar "Palsams un Astros" radušās šādas problēmas. Deputāts Juris Ludriķis (TB/LNNK/ZZS) uzsvēra, ka, atlaižot soda naudu, pašvaldība pēc līguma atzītu savu vainu darbu kavēšanā, taču tas neatbilst patiesībai. Savukārt viņa saraksta biedrs Juris Krievs, kura darbs ikdienā saistīts ar būvdarbiem, aizrādīja, ka firma nav laikus iesniegusi un pienācīgi sagatavojusi dokumentus par darbu pabeigšanas termiņa pagarināšanu.

Galu galā domnieki nolēma, ka soda naudu neiekasēs, jo tad var rasties problēmas ar Eiropas finansējuma ieguvi šim projektam. Tā kā šī summa ir ievērojama - ap 196 000 no kopējās 230 000 latu projekta izmaksu summas - deputāti nolēma soda naudu neiekasēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!