Turpmāk Rāznas ezera daļā - Zosnas, Dukstigala un Čornajas līcī - aizliegs makšķerēšanu no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem nārsta laikā, kā arī ierobežos pārvietošanos Olovecas un Bižas ezerā, paredz otrdien valdības atbalstītie Rāznas Nacionālā parka noteikumi.

Vides ministrija informēja, ka Rāznas ezerā nav pieļaujama nekontrolēta un nekoordinēta pārvietošanās ar kuģošanas līdzekļiem ar iekšdedzes dzinējiem. Ņemot vērā iedzīvotāju izteikto vēlmi, kā arī ezeru bioloģisko vērtību, ierobežojums par pārvietošanos ezerā no jauna attieksies arī uz Olovecas un Bižas ezeru, kas atrodas Rundēnu pagastā.

Rāznas ezera daļā – Zosnas, Dukstigala un Čornajas līcī - aizliegs makšķerēšanu no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem nārsta laikā no 1.marta līdz 31.maijam. Aizliegums ieviests, ņemot vērā Latgales reģionālās klimatiskās īpatnības un Rāznas nacionālā parka izveidošanas mērķi - saglabāt Rāznas ezera un ar to saistīto sugu un biotopu daudzveidību, teritorijas kultūrvēsturiskās un ainaviskās vērtības, kā arī veicināt teritoriju nenoplicinošu saimniecisko attīstību, dabas tūrismu un ekoloģisko izglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!