Foto: stock.xchng
Valsts meža dienestā (VMD) ierosināta disciplinārlieta pret mežzini, kurš februāra beigās kopā ar Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni, iespējams, piedalījās nelikumīgās medībās.

VMD preses sekretāre Selva Šulce apstiprināja, ka iepriekš sāktā dienesta pārbaude par Ropažu mežniecības mežziņa Jāņa Ozoliņa rīcību ir pabeigta un nolemts ierosināt disciplinārlietu. Disciplinārlieta ierosināta par valsts amatpersonas neatbilstošu un necienīgu rīcību ārpus darba laika un to plānots izmeklēt mēneša laikā. Mežzinis uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku nav atstādināts no amata, bet turpina pildīt savus pienākumus.

Materiāli par nelikumīgajām medībām nodoti izvērtēšanai policijai, jo VMD ir saskatījis noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, līdz ar to šajā gadījumā nevarēja piemērot administratīvu sodu.

Tikmēr Valsts policija turpina gaidīt ekspertīzes par nelikumīgajām medībām, apstiprināja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece un piebilda, ka kriminālprocesā aizdomās turēto pagaidām nav.

Valsts policijā joprojām notiek dienesta pārbaude saistībā ar policistu ierašanos notikuma vietā, kur, iespējams, ar nelikumīgām medībām nodarbojās Caune un Ozoliņš.

Jau ziņots, ka policijā kriminālprocess sākts par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Aculieciniekiem savukārt radies iespaids, ka policisti atbraukuši nevis, lai tiešām noskaidrotu, kāpēc abi vīrieši vizinās ar pielādētu ieroci uz sniega motocikla un vai viņiem nav kādas saistības ar aizšautajām stirnām, bet gan drīzāk imitētu darbību, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!