Foto: LETA
Igaunijas Ministru prezidents Tāvi Reivass trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) veltīja atzinīgus vārdus Latvijas panākumiem, nodrošinot prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē.

"Esmu Latvijas prezidentūras fans. Es uzskatu, ka mazajām valstīm prezidentūra ir jāuztver ļoti nopietni," teica Reivass, uzsverot, ka Latvijai tas ir izdevies. Viņaprāt, Latvija līdz šim ir uzrādījusi labas sekmes prezidentūras organizēšanā.

Jo īpaši viņš gaida maijā paredzēto ES-Austrumu partnerības samitu, kā arī uzsvēra, ka Igaunija kā kaimiņvalsts atbalstīs Latviju mērķu īstenošanā.

"Mēs mācāmies no jūsu pieredzes, kā organizēt prezidentūru," teica Reivass, piebilstot, ka, lai gan Igaunijas prezidentūra ES būs pēc trīs gadiem, šis laiks paies ātri, tāpēc jau tagad ir jāskatās, kā ar šo uzdevumu tiek galā Latvija.

Straujuma informēja Igaunijas premjerministru par vēl gaidāmajiem pasākumiem prezidentūras laikā. Viņa atzina, ka Igaunijas prezidentūra būs Latvijai nozīmīgā gadā - kad Latvija svinēs savu simtgadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!