Foto: stock.xchng
Svētdienā ar ievērojamiem papildspēkiem turpinās elektroapgādes atjaunošana Latgalē un Vidzemē, kur pēc snigšanas naktī uz sestdienu bija radušies būtiski jauni elektroenerģijas piegādes traucējumi, dēļ kā AS „Sadales tīkls” 1. janvārī izsludināja ārkārtas situāciju sadales elektriskajos tīklos, informē "Latvenergo".

Svētdien darbam Austrumu reģionā mobilizētas 92 brigādes, Ziemeļaustrumu reģionā strādā 70. Būtisks papildinājums atjaunošanas darbos ir Nacionālo bruņoto spēku speciālais transports, kā arī Robežsardzes un privātuzņēmēju 20 sniega motocikli. Ar sniega motocikliem smagajos apstākļos iespējams ļoti operatīvi veikt elektrolīniju trasu novērtējumu un sniegt ziņas montieru brigādēm.

Speciālistiem katram ir savas uzdevums, tādējādi daļa brigāžu veic trasu tīrīšanu no kritušiem kokiem, daļa – līniju montāžu. Trešdaļa no nodarbinātajām vienībām ir ārpus Latvenergo piesaistīti darbuzņēmēju speciālisti. Ar AS “Latvijas Valsts meži” atbalstu no 2.janvāra līniju atjaunošanas darbos iesaistītas 10 meža izstrādes brigādes ar speciālo tehniku Latgalē.

Svētdienas rītā ar traucētu apgādi vai bez elektroenerģijas ir aptuveni 55 tūkstoši klientu, galvenokārt Rēzeknes (11 000), Daugavpils (ap 8000) un Jēkabpils (ap 6000), taču kopš sestdienas vairāk bojājumu ir arī Aizkrauklē, Madonā, Cēsu un Piebalgas apkaimē.

AS „Sadales tīkls” vadība un speciālisti turpina darbu, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi saviem klientiem. Latvenergo saprot klientu situāciju, tādēļ dara visu iespējamo situācijas uzlabošanai. Atvainojamies par neērtībām un lūdzam ar izpratni izturēties pret dabas apstākļu izraisītajiem notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!