Īpašā melone ar šķiņķi  (7)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Īpašā melone un šķiņķis tāpēc, ka šai uzkodai noteikti jācenšas izmantot vislabāko, saldāko un medaināko meloni, kuru vari atrast, un te nu ieteicama ir tā, kas nāk no Uzbekistānas. Savukārt šķiņķis var būt gan prošuto, gan serrano, bet, ja izmanto dārgo Uzbekistānas meloni, tad centies izmantot arī vislabāko šķiņķi*. Piparmētra – svaigumam, kura noteikti jāpievieno.

Sastāvdaļas:

  • 200 g melones
  • 20 g vītinātas gaļas
  • dažas piparmētras lapas

Pagatavošana:

  1. Nogriez melonei vienu šķēli un, ja tā ir gara, tad sadali divās vai trīs daļās. Nogriez miziņu, bet ēdamo daļu neņem nost, bet gan atstāj turpat uz miziņas.Tālāk katru garo gabalu iegriez un sadali mazākos gabalos, bet arī atstāj turpat uz mizas.
  2. Izklāj pa virsu šķiņķi, blakus noliec piparmētras lapiņas un pasniedz.

Papildinājumi:
* Mēs izmantojām izturēto pleca šķiņķi (paleta iberica reserva) no ražotāja Bellota, iegādājamu "SKY". Šo tāpēc, ka tas ir maigāks nekā citi šķiņķi, arī tumšāks un ideāli sader ar medaino Uzbekistānas meloni.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!