Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) laidusi klajā informatīvu materiālu aktīvās atpūtas cienītājiem "Adventures Latvia" angļu valodā, kas piedāvā 32 dažādus netradicionālā tūrisma objektus un atpūtas iespējas Latvijā.
Bukletā ir apkopota informācija par tādām aktīvās atpūtas iespējām Latvijā kā lēkšanu ar izpletni, lidošanu ar gaisa balonu, dažādiem ūdens sporta veidiem, tai skaitā burāšanu, sērfošanu un ūdens slēpošanu, par akvaparkiem, rodeļu trasēm, peintbola laukumiem, izbraucieniem ar apvidus auto, lēkšanu ar gumiju un citiem netradicionāliem aktīvās atpūtas veidiem.

Par katru no objektiem ir sniegts neliels apraksts ar adresi un tālruņa numuru.

"Aktīvā tūrisma piedāvājuma paplašināšana ir viens no galvenajiem Latvijas tūrisma uzņēmēju uzdevumiem, jo pieprasījuma tendences gan vietējā, gan pasaules tūrisma tirgū norāda uz to, ka arvien vairāk ceļotāju savu brīvo laiku vēlas pavadīt aktīvi, tas ir: braucot ar velosipēdu, nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem, aizraujoties ar visnotaļ ekstrēmiem sporta veidiem", atzīst TAVA direktors Uldis Vītoliņš.

"Otrkārt, aktīvā tūrisma piedāvājums ir viens no spēcīgākajām motivācijām ceļotājiem doties ārpus Rīgas, tādējādi veicinot Latvijas reģionālā tūrisma attīstību", turpina Vītoliņš.

Bukleti, kuri galvenokārt domāti ārvalstu tūristiem, ir izdoti 10000 eksemplāru lielā tirāžā un bez maksas tiek izplatīti Latvijas Tūrisma informācijas birojā Rīgā, Smilšu ielā 4 un Latvijas ārvalstu tūrisma birojos Berlīnē, Londonā, Stokholmā, Helsinkos un Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!