Sākoties vasaras sezonai Madonas rajona padomes Vidzemes reģionālais informācijas centrs izdevis jaunos tūrisma ceļvežus – „Cesvaines, Ērgļu, Lubānas, Madonas un Varakļānu apkārtnes tūrisma ceļvedis”.

Buklets jau tradicionāli tiek izdots divos variantos – latviešu valodā un svešvalodās. Svešvalodu bukletā jūs atradīsiet informāciju angļu, vācu un krievu valodās. Ceļveža latviskā versija izdota 20000 eksemplāros, bet svešvalodu – 5000 eksemplāros.

Latviešu valodas ceļveža versijā ir apkopota informācija par Madonas rajona un Madonas pilsētas apskates objektiem, aktīvās atpūtas piedāvājumu, ēdināšanas iespējām un naktsmītnēm. Īpaši izcelti ir šīs sezonas jaunie tūrisma objekti: Izglītojoši izklaidējoša programma „Notikumi Vilku kalna mežā”, Tūrisma un atpūtas komplekss „LIDO”, Viesu māja „Šubrakkrasti”, Bērzaunes evaņģēliski luteriskā baznīca, Krustkalnu rezervāta skatu tornis, „Upmalu” laivošanas piedāvājums pa Aiviekstes upi, Vandas Podiņas rokdarbu darbnīca un zemnieku saimniecība „Ataugas”.

Izdevumā iekļauts kartogrāfiskais materiāls ar Madonas rajona, Madonas pilsētas, Ērgļu, Cesvaines, Gaiziņkalna un Vestienas apkārtnes kartēm. Lai Madonas rajona tūristiem būtu vieglāk orientēties tūrisma objektu piedāvājumā, jau uz ceļveža otrā vāka ir norādīta informācija par populārākajiem apskates objektiem. Apskates objekti ir izvēlēti pēc 2008. gada statistikas datiem.

Svešvalodu ceļveža versijā apkopota informācija par populārākajiem Madonas rajona apskates objektiem, aktīvās atpūtas iespējām un kvalitatīvākajām naktsmītnēm. Šajā ceļvedī lielāks uzsvars tiek likts uz kvalitatīvākām fotogrāfijām un detalizētākiem tūrisma piedāvājuma aprakstiem.

Ikvienam interesantam jaunais ceļvedis būs pieejams Madonas rajona padomes Vidzemes reģionālajā informācijas centrā, Saieta laukumā 1, iecienītākajos rajona tūrisma apskates objektos, ēdināšanas uzņēmumos un rajona naktsmītnēs. Ceļvedis tiks izplatīts arī visos Latvijas tūrisma informācijas centros, kā arī kaimiņu rajonu lielākajās naktsmītnēs. Tūrisma ceļveža elektronisko versiju būs iespējams apskatīt arī portālā www.madona.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!