Patlaban Liepājā izpārdod pēdējo pilsētā ražoto cukuru, un paredzams, ka iedzīvotāji to varēs iegādāties tikai līdz augusta vidum, piektdien ziņo Latvijas Radio (LR).
Par spīti lētākajiem konkurentu piedāvājumiem, tieši Liepājā ražoto cukuru pēdējā laikā pērk visvairāk, LR teica uzņēmuma grāmatvede Dzintra Krūmiņa. Liepājas cukurfabrika bija pēdējā rūpnīca Latvijā, kur ražoja cukuru.

Arī no pašas Liepājas cukurfabrikas ēku kompleksa vairs maz kas palicis, jo nojauktas 40 ēkas. "Faktiski šobrīd [vietu, kur atradās ražotne] gatavojam citai ražošanai," atzina fabrikas vadītāja Valija Zabe. Patlaban gan nav skaidrs, kas turpmāk atradīsies līdzšinējā cukurfabrikas atrašanās vietā. Taču, visticamāk, ka tā atkal būšot kāda ražotne, jo līdzšinējā cukurfabrikas mājvieta atradās industriālā teritorijā.

Patlaban fabrikā strādā 70 cilvēku, viņu vidū apsargi, grāmatveži un citi darbinieki. Tiesa, jau oktobrī līdz ar notiekošo likvidāciju darbinieku skaits saruks vēl vairāk. Par pilnīgu uzņēmuma likvidēšanu gan varēšot runāt tikai 2010. gadā.

Jau ziņots, ka janvārī no darba cukurfabrikā tika atbrīvoti 129 no 227 darbiniekiem.

Līdzīgs liktenis pērn piemeklēja arī Jelgavas cukurfabrika. Gan jelgavnieki, gan liepājnieki nolēma pārtraukt ražošanu par to kopumā saņemot vairāk nekā 48,5 miljonu eiro (33,95 miljonu latu).

"Jelgavas cukurfabriku" aizvadītā gada nogalē ar tiesībām izmantot tā ražotā cukura zīmolus, tostarp "Jelgavas cukurs" pērn gada nogalē ieguva Dānijas uzņēmums a/s "Danisco Group".

Savukārt "Jēkabpils cukurfabrika" savu darbību pārtrauca jau 2000. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!