Foto: F64

Pagājušajā mēnesī izdevies piesaistīt līdzfinansējumu četriem Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumiem 150 000 eiro apmērā, informē Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone.

"Līdzfinansējumu no Eiropas Komisijas (EK) pasākumiem janvārī piesaistīja Ārlietu ministrija Eiropas gada attīstībai atklāšanas pasākumam, Tieslietu un Iekšlietu ministrija tieslietu un iekšlietu ministru neformālajai apspriedei, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests semināram "Cilvēku ar invaliditāti vajadzības visā katastrofu pārvaldīšanas ciklā", kā arī Labklājības ministrija augsta līmeņa dzimumu līdztiesības ekspertu darba grupas sanāksmei," informēja Jākobsone, piebilstot, ka EK ne vienmēr piešķir finansējumu granta veidā vai samaksājot par konkrētiem pakalpojumiem. Atbalsts tiek sniegts arī, nodrošinot augsta līmeņa tulku pakalpojumus un piesaistot profesionālus lektorus un moderatorus, sedzot attiecīgos izdevumus.

"Šobrīd turpinās darbs pie līdzfinansējuma piesaistes nākamo mēnešu pasākumiem, tostarp tiek gatavoti granta projektu pieteikumi un norit sarunas ar līdzfinansējuma devējiem par līdzekļu piesaisti," viņa skaidroja. "Plānojam, ka februārī būs astoņi līdzfinansēti pasākumi, kuriem līdzfinansējumu nodrošinās ne tikai EK, bet izdevumi tiks segti arī no Eiropas ekonomikas zonas (EEZ)/Norvēģijas finanšu instrumenta, Eiropas Sociālā fonda un citu atbalstītāju līdzekļiem," piebilda Jākobsone.

Jau ziņots, ka Latvija uz sešiem mēnešiem pārņēmusi ES rotējošo prezidentūru, par savas darbības prioritātēm nosakot ES konkurētspējas un izaugsmes risināšanu, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, kā arī Eiropas digitālā potenciāla iespēju izmantošanu ES attīstībā.

Katra ES dalībvalsts rotācijas kārtībā uz sešiem mēnešiem kļūst par prezidējošo valsti un vada ES Padomes darba norisi, tostarp veicot koordinācijas funkcijas, sadarboties ar citām dalībvalstīm un ES Padomes Ģenerālsekretariātu, Eiropas Komisiju, Eiropas Parlamentu un Eiropadomes priekšsēdētāju.

Paredzams, ka prezidentūras laikā Latvijā norisināsies aptuveni 200 pasākumi, no kuriem Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies vairāk nekā 100 pasākumu. Plānots, ka Latviju prezidentūras laikā kopumā apmeklēs vismaz 25 000 ārvalstu politiķu un amatpersonu, kā arī 700 žurnālistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!