Jēkabpils jauniešu dome aicina vietējo pašvaldību ierīkot tiem izklaides klubu, jo pilsētas jauno paaudzi neapmierina pilsētā pieejamās izklaides iespējas.

Pēc jauniešu ieskaitiem, klubs būtu vieta, kur pusaudži un vidusskolēni varēs satikties, papļāpāt, uzspēlēt kādu galda spēli, skatīties kino un padejot. Jēkabpilieši atsaukušies uz Cēsu pieredzi: tur jauniešiem jau ierīkots īpaši viņiem paredzēts klubs.

Bērnu un jauniešu centra direktors Oskars Elksnis gan skaidrojis, ka kluba izveide pašlaik ir apšaubāma finansējuma trūkuma dēļ. Jaunieši varot izmantot tās iespējas, ko sniedz centrs, un klubiņi daudzdzīvokļu namu mikrorajonos.

Turklāt nevienam patlaban neesot profesionālas diskoaparatūras, lai ierīkotu īpaši jauniešiem paredzētu izklaides vietu. Turklāt pēc kultūras darbinieku teiktā, skolēnu diskotēkas rada tikai zaudējumus, jo nav rentablas.

Tiesa, ārpus skolu nodarbību vadītāji, atzīst, ka pasākumi jauniešiem ārpus skolas notiekot reti. Galu galā pašvaldība, jaunieši un citi institūciju un organizāciju pārstāvji nolēmuši, ka turpinās sarunas ar klubu "Kargo" par īpaši jauniešiem paredzēto izklaides vakaru rīkošanu.

Tomēr Krustpils kultūras nama direktore Ruta Kalniņa arī piebildusi, ka iestādei, kas rīko jauniešu diskotēkas ir jārēķinās ar apzīmētām sienām, nolauztiem krānu rokturiem, norautām flīzēm un piemēslotām telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!