Labo draugu salidojumā vakar Lediņos satikās aptuveni 150 bērnu no dažādām Latvijas malām.
Kā “Ziņām” pastāstīja Valsts jaunatnes iniciatīvu centra vecākā referente metodikas jautājumos un projekta koordinatore Dzintra Zelcere, šāds pasākums notiek otro gadu. Pagājušajā gadā – Cēsīs, šogad – Jelgavā.

Labo draugu klubu būtība ir bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām integrēšana sabiedrībā, šajā procesā iesaistot līdzīga vecuma jauniešus, kas vēlas palīdzēt saviem vienaudžiem. “Nevis kāds priekšnesums vai dāvaniņa svētkos, bet visu gadu katru nedēļu veltīt savu brīvo laiku kādam, kam tas nepieciešams, – tā ir īsta dāvana,” atzina Zelcere, atceroties, ka arī Jelgavas jaunieši no Spīdolas skolas ir iesaistījušies sadarbībā ar Jelgavas Speciālo skolu, taču šādu Labo draugu klubu formāli nav noorganizējuši.

Kā ļoti aktīvus Zelcere minēja klubu “Žēlsirdība” no Daugavpils, Rīgas Valsts tehnikuma centru “Nākotne”, kā arī sadarbību starp Purmsātu Speciālo internātskolu un Liepājas rajona Bārtas pamatskolu.

“Ziņas” uzklausīja trīspadsmitgadīgās daugavpilietes Lilitas Rudes teikto: “Veselie draugi ciena mani par to, ko daru. Es ļoti labi varu saprasties ar invalīdiem. Laikam man ir laba sirds.” Lilita pastāstīja, ka Daugavpilī sadarbība starp veselajiem un slimajiem notiek vairāk nekā desmit gadu, bet viņa ar šiem bērniem un jauniešiem tiekas jau sesto gadu.

Šogad salidojuma tēma bija “Pieņemšana pie meža karalienes”. Meža karalienes pavāri no Jelgavas Amatu skolas ēdienkartē bija sagatavojuši ogu maizi, sēņu mērci, putnu saldumus un citus gardumus.

Katra paša izgatavots foto rāmis no dažādiem meža materiāliem, ar auduma krāsām savām rokām apgleznots cerību lakats un Jura Zēberga darināts foto, kur katrs bērns ar kroni galvā mežam sola mīlestību un uzticību, būs mīļlietiņas, ko dalībnieki aizvedīs sev līdzi. Šodien pēc pastaigas pa Jelgavu bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām un viņu draugi, apēduši lielu brūkleņu torti, šķirsies, lai nākamajā gadā tiktos projektā “Mana dziesma”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!