Līdz 10.janvārim Jūrmalas pilsētas dome ir izsludinājusi stadiona tribīņu Skolas ielā 5 būvniecības projekta priekšlikuma sabiedrisko apspriešanu, informēja domē.
Sabiedriskās apspriešanas laikā ar stadiona tribīņu projekta priekšlikumu var iepazīties trīs vietās – domes Būvvaldē Bulduros, Edinburgas prospektā, domē Majoros, Jomas ielā 1/5 un Kauguru kultūras namā, Kauguros, Raiņa ielā 110. Sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 6. janvārī plkst. 16.00 Kauguru kultūras namā.

„Šogad mēs lieliski redzējām, kā futbols un citas sporta aktivitātes spēj vienot ļoti daudzus cilvēkus un cik ļoti jūrmalniekiem ir nepieciešams labs stadions. Pirmo gadu startējot augstākajā līgā, futbola klubs „Jūrmala” uz spēlēm savā laukumā piesaistīja ļoti kuplu skatītāju skaitu un tās bija otrās visapmeklētākās spēles šajā čempionātā. Diemžēl apmeklētājiem pagaidām skatīšanās nav visai ērta, jo jāizmanto pārvietojamās tribīnes. Tāpēc uzskatu, ka šis projekts ir ļoti nozīmīgs,” uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Hlevickis.

Sabiedriskās apspriešanas sākumā dome uz sarunu ar projektētājiem bija aicinājusi pilsētas futbola klubu pārstāvjus, stadiona apsaimniekotājus, Futbola federācijas pārstāvjus un žurnālistus. Projektētāji iepazīstināja ar tribīņu projektu. Tās ir paredzētas kā vizuāli viegla būve – apjumtas tribīnes ar 2500 vietām, zem kurām varētu izvietot palīgtelpas: ģērbtuves spēlētājiem un tiesnešiem, masāžas kabinetus, kafejnīcu, noliktavas, autostāvvietu.

Perspektīvā paredzēts līdzās stadionam izbūvēt arī ledus halli un multifunkcionālu sporta zāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!