Pirms aktīvās vasaras sezonas uzsākšanas Jūrmalas kūrortpilsēta ir veikusi pasākumus, lai labiekārtotu 33 km garo pludmali. Jūrmalas pludmalē ikviens pilsētas iedzīvotājs un viesis var izvēlēties sev piemērotāko atpūtas veidu. Pašvaldība apsaimnieko pludmali posmā no Lielupes ietekas jūrā līdz Jaunķemeriem.

Arī jaunajā sezonā vairākās Jūrmalas pludmalēs plīvos Zilais Karogs, kas ir apliecinājums pludmales drošībai, labiekārtotībai un ūdens kvalitātei. Paredzēts, ka eko-sertifikāts „Zilais karogs” tiks piešķirts Majoru un Jaunķemeru pludmalēm. Līdz ar to garantējot šajās pludmalēs tīrību, drošību, kārtību un iknedēļas ūdens pārbaudes.

Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību Jūrmalas pilsētas pludmalē un noteiktu aktīvās un mierīgās atpūtas zonas, tika izstrādāts peldvietu zonējumu projekts. Līdz ar to šogad Jūrmalas pilsētas Rīgas jūras līča piekrastes peldvietas iegūst precīzāku zonējumu aktīvās un mierīgās atpūtas pludmales, lai ikviens apmeklētājs varētu izbaudīt sev piemērotāko atpūtas veidu – izbaudot pludmales sporta aktivitātes vai arī klusākā vietā palasot savu iemīļoto žurnālu, grāmatu un ļaujoties saules peldēm. Gaidāmajā sezonā tiks domāts arī par natūristiem un sava daļa Jūrmalas pludmales – Lielupē – atvēlēta nūdistiem.

Jūrmalas pludmales būs aprīkotas ar pārģērbšanās kabīnēm, soliņiem, aktīvās atpūtas cienītājiem būs iespēja iznomāt ūdens inventāru, kā arī uzspēlēt volejbolu un futbolu bezmaksas laukumos. Bērniem ierīkoti vairāki rotaļlaukumi, un vasarā darbosies dažādas pludmales kafejnīcas.

Drošībai pludmalē turpinās darboties vairākas profesionālas pludmales glābšanas stacijas. Kāpās un pludmalēs tiks uzstādītas tualetes, un vairākās vietās ir izveidotas īpašas izejas uz pludmali, kuras ir aprīkotas ar nobrauktuvēm ratiņiem un cilvēkiem ratiņkrēslos.

Jūrmalas pilsētas dome pludmales apsaimniekošanai plāno tērēt 80 000 latus.

Jūrmalā aktīvā vasaras sezona ir uzsākta ar 2009.gada 1.maiju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!