Sastāvdaļas:
- 180 g augstākā labuma kviešu miltu
- 120 brūnā cukurniedru cukura
- 180 g melnā cukura sīrupa (black treacle vai līdzīgs)*
- 90 g sviesta, ļoti mīksts, istabas temperatūrā
- 1 vidēji liela ola
- 1 tējk. sodas
- 120 ml kefīra
Rezultāts:
20 gabaliņi
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj ar sviestu kantainu kūkas formu apm. 25 x 30 izmērā.
- Izsijā miltus un bļodā sajauc ar sodu. Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisi. Lej formā. Liec krāsnī vidējā nodalījumā un cep 25-30 minūtes, līdz centrā iedurts kociņš iznāk ārā tīrs.
- Izņem no krāsns un atdzesē. Kad silts, izņem no formas un sagriez 4 x 4 cm kvadrātos.
Papildinājumi:
* Viens no tādiem pieejams lielveikalos "SKY" vai www.ekoveikals.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit