Foto: ČetrasSezonas.lv
Katrai valstij ir sava piparkūku recepte, tas nu ir skaidrs. Arī Kanādā ir savas. Šo recepti atradu 1962. gada grāmatā "Encyclopedia of World Cookery", kuru netīšām iegādājos "Robert's Books" grāmatu veikalā. Recepte izcili viegla, izcili garšīga un izteikti atgādina Ziemassvētkus. Garda gan pirmajā dienā silta, gan pēc 3 dienām auksta. Uzglabā skārda kārbā.

Sastāvdaļas:

  • 180 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 120 brūnā cukurniedru cukura
  • 180 g melnā cukura sīrupa (black treacle vai līdzīgs)*
  • 90 g sviesta, ļoti mīksts, istabas temperatūrā
  • 1 vidēji liela ola
  • 1 tējk. sodas
  • 120 ml kefīra

Rezultāts:

20 gabaliņi

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj ar sviestu kantainu kūkas formu apm. 25 x  30 izmērā.
  2. Izsijā miltus un bļodā sajauc ar sodu. Pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisi. Lej formā. Liec krāsnī vidējā nodalījumā un cep 25-30 minūtes, līdz centrā iedurts kociņš iznāk ārā tīrs. 
  3. Izņem no krāsns un atdzesē. Kad silts, izņem no formas un sagriez 4 x 4 cm kvadrātos.

Papildinājumi:

* Viens no tādiem pieejams lielveikalos "SKY" vai www.ekoveikals.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!