23. augustā Ķekavā, pie tirdzniecības centra „Liiba” no pulksten 9 notiks pirmais garšaugu festivāls pasaulē, informē Ķekavas kultūras aģentūra.

Uz pasākumu aicināti visi tie, kuri vēlas sevi palutināt ar nebijušām garšām, iepazīt dabas skaistumkopšanas noslēpumus, papildināt savas zināšanas par ārstniecības augu izmantošanu medicīnā un vienkārši labi pavadīt laiku, jo tur jau

Ikdienas steigā cilvēki nereti piemirst par ēdiena izbaudīšanu, un šajā laikā, kad viss dabiskais un ekoloģiski tīrais kļūst aizvien aktuālāks, festivāla organizatori vēlas piedāvāt daudzveidīgu pieeju vienam no garšas pasaules nepamatoti novārtā pamestiem elementiem - garšaugiem. Lai cilvēku zināšanas par garšaugiem neaprobežotos ar pētersīļiem, baziliku un dillēm, pasākuma laikā, paralēli zemnieku un amatnieku tirdziņam, tiks piedāvāti vairāki izglītojoši un izklaidējoši priekšnesumi:

- Pavāru šovs ar Pavāru kluba guru Kasparu Jansonu, kurš ar vienkāršiem līdzekļiem parādīs, kā dažādot savu ēdienkarti, katrai dienai piešķirot citu garšu.

- Iespēja pašiem iemācīties siet pirts slotiņas, papildinot tās ar dažādiem ārstnieciskiem augiem.

- Viktorīnā "Vai Tu pazīsti garšaugus? Vai Tu sajūti garšaugus?", kā arī lekcija par ārstniecības augu izmantošanu.

- Dziesmas un dejas ar grupu "The Highway" un TDA "Rotaļa" u "Zīle"

- Jautras stafetes, spēles un rotaļas bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!