Jauniešu biedrības "Creativus" rīkotā erudīcijas konkursa "Ko tu zini par Latviju?" otro priekšsacīkšu kārtu no 26 komandām pārvarējušas desmit, kuras iekļuvušas finālā. Konkursa rīkotāji iepazīstina ar finālā iekļuvušajām komandām.

Liepājas 15. vidusskolas komanda – Uldis Roze, Baiba Dreimane, Liene Jansone, Oskars Rukutis, Līga Zundmane ar skolotāju Maiju Ročāni. Šī komanda pieteicās skolu erudīcijas konkursam "Ko Tu zini par Latviju?" un nu jau ir izturējusi divas no trīs kārtām, kas nozīmē, ka mēs ar šo komandu tiksimies 19.martā Latvijas Kara muzejā, kur notiks konkursa fināls. Šai komandai kopā ar vēl 9 komandām būs jācīnās par lielo balvu - četru dienu ceļojumu pa Latviju.

Par savu komandu un konkursa gaitu jaunieši saka:"Mūsu komanda kā jau komanda, esam saliedēti, draudzīgi un pastāvam viens par otru jebkurā komandā. Cenšamies vienmēr nonākt pie viena kopēja viedokļa, lai gan pakašķējamies savā starpā, bet tā jau tam jābūt, tas stiprina komandas garu. Mūsu ceļš līdz braucienam uz Rīgu.1.kārta - nu ko aizgājām un izpildījām testu, protams, atzīstam palīdzēja skolotāja un nedaudz arī internets, jo visu taču nevaram ziņāt.2.kārta- bija jautri, bet tomēr darbietilpīgs darbs ar ķibelēm un nesaskaņām. Bija grūti izdomāt ,ko likt video un kā to veidot, palīdzēja skolotāja ar idejām, tā nonācām pie idejas par pirātu, kas no jūras ierodas uz skolu iepazīties. Kadrus domāt bija diezgan viegli, bet tos uzvest grūtāk, jo pa skolu bija jāstaigā kā tādiem dīvainīšiem. Filmējot to visu bija ļoti jautri, varējām izsmieties par neizdevušajām epizodēm un visādiem starpgadījumiem Ar to tikām galā ar visām ķibelēm un nesaskaņām. Un tad ar video montāžu, tur gāja kā gāja, uznāca brīži kad negribējās turpināt un mest mieru, bet tomēr turpinājām un esam nonākuši tur kur tagad esam, ceļā uz finālu."

Konkursa fināls norisināsies 19. martā Latvijas Kara muzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!