Foto: Shutterstock
Parastās lefkojas (Matthiola incana), kuras sauc arī par matiolām, ir ļoti skaisti augi ar krāsu dažādību. Šie ziedi iecienīti ne tikai pušķos, bet arī kā krāšņa dārza rota. Kā atzīst SIA "VIP Dārzs" īpašniece un dārzkope Iveta Ozola, kura konsultē dārzkopības jautājumos, viņai jautājumus par pildīto lefkoju ziediem uzdod diezgan bieži, tāpēc viņa labprāt dalās savā pieredzes stāstā, kā tad augšanas laikā, kad zieds vēl neraisa ziedus, atšķirt, kuri ziedi būs pildītie, bet – kuri nē.

Kā stāsta dārzkope, kad lefkoju sēklas sasētas un sadīgušas, augi ir jāizšķiro – pēc lapu krāsām.

"Tie augi, kas būs tumši zaļā krāsā, tie nebūs ar pildītiem ziediem. Savukārt augi gaiši zaļā krāsā būs ar pildītajiem ziediem," norāda Iveta, kura šo metodi pārbaudījusi savā praksē vairākkārt. "Jāņem vērā, ka šī prakse domāta cilvēkiem, kas augus audzē biznesam. Ja jums dārzā apmierina arī vienkāršie ziedi, tad viss ir kārtībā," tā pieredzes bagātā dārzkope.

Foto: Shutterstock
Augi ar gaiši zaļajām lapiņām būs pildītie!

Portāls "Tavs Dārzs" februāra vidū apmeklēja LLKC Liepājas konsultāciju biroja informatīvo vebināru "Plēves tuneļu konstrukcijas un siltuma nodrošināšana. Puķu un dārzeņu dēstu audzēšana, mēslošana segtajās platībās," kurā pieredzes stāstos dalījās ne tikai dārzkope un SIA "VIP Dārzs" īpašniece Iveta Ozola, bet arī LLKC augkopības speciālists Māris Narvils. Šis padoms nāk no lektoru stāstītā LLKC vebinārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!