Liepājā, Raiņa parkā plānots izveidot labiekārtotu suņu pastaigas laukumu, portālu „Delfi” informēja Liepājas domes sa¬bied¬ris¬ko at¬tie¬cī¬bu spe¬ci¬ālists Ai¬gars Štāls.

Lai izvēlētos līdzekļiem atbilstošāku suņu laukuma labiekārtojumu, otrdien domē notika apspriede, kurā piedalījās Komunālās pārvaldes, Būvvaldes, Vides daļas speciālisti un Liepājas Kinoloģiskās biedrības pārstāvji un projekta izstrādātāji no arhitekta Gundara Vīksnas biroja.

Pašvaldības Vides fonds aprīlī suņu pastaigu laukuma projektēšanai ir piešķīris 990 latus.
Ar laukuma skiču projektu, kas paredz ne tikai nožogojumu un vārtiņus, bet arī labiekārtojumu- suņu dresūras figūras, atkritumu urnas, celiņus un stādījumus, iepazīstināja arhitekts Gundars Vīksna.

Apspriedes dalībnieki diskutēja par suņu pastaigu laukuma nožogojuma augstumu, kur un kā labāk izvietot ieejas vārtiņus, par celiņu segumu un citus jautājumus, lai laukuma izveidošana nerādītu suņu un īpašnieku konfliktus ar citiem parka apmeklētājiem. Izteiktās idejas un priekšlikumus G. Vīksna apsolīja iestrādāt projekta galīgajā variantā. Projekts būs pamats celtniecības darbu uzsākšanai, kuru termiņš gan pagaidām nav zināms.

Suņu pastaigu laukumu pēc Vides daļas priekšlikuma ir paredzēts izveidot Raiņa parkā gar Brīvības ielu netālu no degvielas uzpildes stacijas. Plānots, ka laukums aizņems apmēram 2000 kvadrātmetru.

Pašreiz laukuma vietā aug arī mazvērtīgi un bojāti koki, tāpēc nolemts daļu no tiem retināt.

Suņu pastaigas laukuma izbūves darbi varēs sākties tikai pēc finansējuma saņemšanas. Vides daļas vadītāja Dace Liepniece skaidro, ka Vides fondā ienāk arī līdzekļi, ko pašvaldība saņem kā suņu turēšanas nodevu. Tieši šī nauda tiks izmantota laukuma izveidei, taču ar to vien nepietiks, tāpēc būs jāmeklē papildu līdzekļi, kas pašreizējos saimnieciskajos apstākļos nebūs viegli.

Pašlaik Liepājā ir tikai viens suņu pastaigu laukums – Jūrmalas parkā, blakus Zvejnieku alejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!