Gada trešajā ceturksnī Liepājā vidējā darba alga sasniegusi 416 latus, kas ir 91,4% no Latvijas vidējās algas. 2008. gada deviņu mēnešu laikā liepājnieku vidējā alga palielinājusies par 68 latiem jeb par 19,5%, salīdzinot ar 2007. gada vidējo algu, liecina Liepājas domes Attīstības pārvaldes Ekonomikas nodaļas apkopotie jaunākie statistikas dati.
Ja 2008. gada pirmajā pusgadā Liepājā vidējās algas kāpums bija lēnāks nekā vidēji Latvijā, tad 2008. gada deviņu mēnešu laikā pilsētā vidējā alga pieaugusi straujāk nekā vidēji Latvijā. Latvijā vidējā alga palielinājusies par 73 latiem jeb par 19,2%.


Liepājā bijis trešais lielākais darba samaksas pieaugums starp septiņām lielākajām Latvijas pilsētām. Vislielākais darba algas pieaugums bijis Daugavpilī - par 20,2% salīdzinājumā ar 2007. gada vidējo darba samaksu.


Straujāk nekā Liepājā darba samaksa pieaugusi arī Ventspilī - par 19,6%, lēnāk darba samaksa palielinājusies Jūrmalā - par 19,4%, Rīgā par - 18,9%, Rēzeknē par 18,6% un Jelgavā par 16,9%.


Pēc Centrālās statistikas pārvaldes sniegtās informācijas, privātajā sektorā ar nodarbināto skaitu virs 50 Liepājā deviņu mēnešu laikā vidējā darba samaksa palielinājusies par 17,8% un sasniegusi 491 latu. Neraugoties uz to, ka darba samaksas pieauguma temps privātajā sektorā Liepājā ir bijis viens no zemākajiem, Liepājā saglabājās trešā lielākā darba samaksa aiz Rīgas un Ventspils.


Sabiedriskajā sektorā darba algas pieaugums Liepājā ir bijis zemāks nekā privātajā sektorā. Arī Latvijā vidēji sabiedriskā sektora darba samaksa ir palielinājusies lēnāk nekā privātajā sektorā - sabiedriskajā sektorā deviņu mēnešu laikā darba samaksa palielinājusies par 16% un sasniegusi 550 latus. Liepājā sabiedriskajā sektorā vidējā darba samaksa palielinājusies par 15,3% un sasniegusi 467 latus. Straujāk nekā Liepājā sabiedriskajā sektorā vidējā darba samaksa palielinājusies Daugavpilī - par 17,6% un Rīgā - par 16,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!