Liepājas pašvaldības ienākumi nākamajā gadā būs par 5,5 miljoniem latu jeb 20% mazāki, nekā plānots 2008. gadā, prognozē Finanšu ministrija.

Pilsētas mērs Uldis Sesks bijis spiests atzīt, ka Liepāja jau iepriekš bija paredzējusi ietaupīt trīs miljonus latu, kas būtu izdarīts maksimālā taupības režīmā. Tomēr tagad vajadzēs rast izdevumu samazinājumu vēl par 2,5 miljoniem latu, raksta "liepajniekiem.lv". "Mēs vēl neesam sarēķinājuši pievienotā vērtības nodokļa pieauguma iespaidu uz komunālajiem maksājumiem - bedre būs vēl dziļāka. Iespējams, būs jāpārskata iestāžu apvienošana vai citi priekšlikumi. Visticamāk, būsim spiesti atteikties no kādu funkciju pildīšanas," sacījis Sesks.

Līdzīgi kā Rīgas dome, arī Liepājas dome decembrī grasās par 15% samazināt algas mēram, viņa vietniekiem un domes deputātiem. Mazākas - no četriem uz trim latiem - kļūs arī komisijas darba stundu likmes.

Pilsētu budžetus samazina saskaņā ar izmaiņām nākamā gada valsts budžetā, kur pašvaldību tēriņi samazināti par 25%, savukārt algu fonds - 15%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!