Liepājas Pedagoģijas akadēmijā (LPA) par studiju rezultātu viltošanu atskaitīta kāda 4.kursa studente, informēja augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Andīna Okuņeva.
LPA Humanitārajā fakultātē februārī tika atklāts nopietns akadēmiskās ētikas pārkāpums - kāda 4.kursa studente fakultātes dekanātā iesniedza deviņus viltotus individuālo pārbaudījumu protokolus. Par šādu rīcību studente no studējošo skaita izslēgta.

Aizdomas par to, ka individuālo pārbaudījumu protokoli ir viltoti, radās Humanitārās fakultātes lietvedei. Sazinoties ar attiecīgo studiju kursu docētājiem, tās apstiprinājās. Docētāji, kuru lasīto kursu ieskaišu vai eksāmenu rezultātu protokoli radīja aizdomas, iepazinušies ar šiem protokoliem un rakstiski apliecinājuši, ka ieraksti neatbilst reālajai situācijai un ne tikai vērtējumi, bet arī sešu docētāju paraksti ir viltoti.

Lēmums par studentes atskaitīšanu no LPA studējošo skaita pieņemts LPA vadības sēdē, kurā piedalījās arī iesaistītie mācībspēki, LPA juriste un Studentu padomes pārstāvis. Par protokolu viltošanu aizdomās turētā studente aicinājumam ierasties uz šo sanāksmi un sniegt paskaidrojumus neatsaucās.

Pēc atkārtota fakultātes dekānes uzaicinājuma studente akadēmijā tomēr ieradās un rakstiskā paskaidrojumā atzinās pārkāpumā, pauda nožēlu par izdarīto un lūdza no studējošo skaita viņu tomēr neizslēgt.

LPA juriskonsulte Iveta Tumaščika norādīja, - ja akadēmija par šo faktu vērstos policijā ar iesniegumu, varētu tikt ierosināta krimināllieta saskaņā ar Krimināllikuma 275.pantu "Dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošana un viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšana un izmantošana". Sods par dokumentu viltošanu var būt līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām un pat brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem.

LPA Humanitārās fakultātes prodekāne Sandra Okuņeva uzsvēra, ka studentiem ir gana daudz citu veidu, kā risināt sarežģījumus studiju procesā, un tos studentam meklēt palīdz arī fakultāte.

Pēc šī notikuma LPA izveidota darba grupa, kas pētīs, kāpēc šāda situācija varēja rasties un kas būtu jādara, lai tādas neatkārtotos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!