Limbažu pilsētas dome Pilsētas attīstības un plānošanas komitejas sēdē konceptuāli atbalstīja Biznesa inkubatora izveidi Limbažu pilsētā, portālu "Delfi" informēja Limbažu pilsētas dome.

Projekts paredz, ka Limbažos varētu inkubēt apmēram piecus līdz desmit jaunos uzņēmumus.

Tukuma Biznesa inkubatora pārstāvji norāda, ka inkubatora izveidei pilsētā nepieciešams jebkāds domes atbalsts. Taču visvairāk nepieciešamas labiekārtotas telpas jauno uzņēmumu darbības nodrošināšanai, taču patlaban Limbažu pilsētas domei šādu telpu nav, tādēļ tā atbalstīja tikai pašu ideju. Tāpat sēdē nolemts, ka idejas īstenotājiem ir iespēja vērsties pie Limbažu rajona padomes ar lūgumu rezervēt telpas Biznesa inkubatora vajadzībām Limbažu pilsētā.

Limbažu pilsētas dome norāda, ka Biznesa inkubators sekmē jaunu komercializējamu ideju un uzņēmumu rašanos un attīstīšanos biznesa inkubatorā, piedāvājot jaunajiem uzņēmējiem uz atvieglotiem nosacījumiem kvalitatīvu infrastruktūru un biroja pakalpojumus, konsultācijas biznesa attīstības, finansēšanas un organizēšanas jautājumos, kā arī efektīvu sadarbības tīklu ģenerēto ideju noietam. Inkubētajiem uzņēmumiem ir visi priekšnosacījumi, lai strauji augtu, kāpinātu apgrozījumu un caur inkubatora sadarbības tīkliem efektīvi ieietu vietējos un globālajos tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!