Sastāvdaļas (6 personām):
- 1 ½ ēd.k. medus
- 1 ½ ēd.k. kļavu sīrupa
- 1 ēd.k. saulespuķu sēklu eļļas
- 1 ēd.k. silta ūdens
- 3 ēd.k. brūnā cukura
- sāls - pēc ieskatiem
- 110 g auzu pārslu
- 55 g mandeļu
- 30 g Brazīlijas riekstu
P.S. Pēc vēlmes var pievienot arī riekstus un žāvētus augļus.
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni līdz 140 grādiem.
- Palielā bļodā samaisi kopā medu, kļavu sīrupu, eļļu, ūdeni, cukuru un mazu šķipsniņu sāls.
- Maisījumam pievieno visas pārējās sastāvdaļas (žāvētos augļus vēl nepievieno) un visu labi samaisi. Tā lai medus-cukura maisījums iemaisās visās sausajās sastāvdaļās.
- Izklāj riekstu maisījumu uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un liec krāsnī uz 20-30 min. Apmaisi ik pa laikam un uzmani, lai grauzdējas vienmērīgi un nepiedeg. Cepšanas laiku var samazināt, ja liekas, ka viss ir jau pietiekami apgrauzdējies.
- Noliec vēsumā, lai atdziest. Tikai pēc tam var uzglabāt gaisa necaurlaidīgā traukā.
- Ja lieto žāvētos augļus, tad tos sasmalcini un noplaucē, ja nepieciešams. Nožāvē. Tikai kad tie ir pilnībā sausi, tos var jaukt kopā ar riekstu maisījumu.
- Pasniedz ar svaigām ogām un dabīgo jogurtu bez garšas. Var pārliet ar svaigu medu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit