Makluba jeb 'ačgārnais ēdiens' 

(10)

Authors

Četras Sezonas

Article Actions

APP - Article Actions

Makluba jeb 'ačgārnais ēdiens'
Foto: ČetrasSezonas.lv

Šis ir klasisks izraēliešu ēdiens no vistas, dārzeņiem un rīsiem, kas ir īpašs ar savu formu un nosaukumu – burtiskā tulkojumā tas nozīmē "ačgārnais ēdiens", jo, kad tas gatavs, to apgriež otrādi un pasniedz.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 5 vistu stilbiņi (bez kauliem)
  • 1 baklažāns, nelielos gabaliņos
  • 1/2 puķkāposta, sadalīts galviņās
  • 1 šķēlēs sagriezts sīpols
  • 250 g ķiršu tomātu
  • 500 g vidēji garu rīsu
  • 1 - 1,5 l karsta vistas buljona
  • 1/2 tējk. kumīna
  • svaigi melnie pipari pēc garšas
  • jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Pannā sakarsē eļļu un atsevišķi apcep sīpolus, puķkāpostus un baklažānus. Noliec malā.
  2. Rīsus rūpīgi noskalo, nosusini, pieber garšvielas. Pannā sakarsē eļļu un liec cepties vistu stilbiņus, un apcep zeltaini brūnus.
  3. Lielā katlā vispirms ieliec apceptos sīpolus un sagrieztos tomātus, tad plānu kārtiņu rīsu, pēc tam - baklažānus un ziedkāpostus, vēl vienu kārtu rīsu, tad vistu stilbiņus un virspusē vēlreiz rīsus.
  4. Vistas buljonu uzvāri, pievieno sāli un pārlej sautējumam tā, lai to pilnīgi nosegtu, un uzliec vāku. Uz lēnas uguns sautē, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu.
  5. Ar koka lāpstiņu sautējumā veido iedobes, atkal uzliec vāku un sautē vēl apmēram 10 minūtes. Ņem lielu paplāti un uz tās, apgriežot katlu otrādi, novieto sautējumu. Pasniedz karstu.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form

Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.