Foto: ČetrasSezonas.lv
Siera kūkas visā pasaule ir klasika. Tās gatavo no krēmsiera, no rikotas siera, no dažādiem citiem krēmīgiem sieriem, kuru starpā ir arī maskarpone. Maskarpones siera kūkas ir sātīgas un blīvas. Tādas, kuras pietiek apēst mazu gabaliņu. Šoreiz kopā ar apelsīnu un laima eļļām, balto šokolādi un dekorēta ar ogām. Ja nav ogu, nekas, var iztikt ar ogu mērci.

Sastāvdaļas:

  • 500 g maskarpones siera
  • 25 g kukurūzas cietes
  • 120 ml salda krējuma
  • 200 g baltās šokolādes
  • 4 pilieni "Leckers" laima eļļas
  • 4 pilieni "Leckers" apelsīnu eļļas
  • 3 lielas olas
  • 190 g pūdercukura

pamatnei:

  • 190 g "digestives" cepumu
  • 50 g mandeļu miltu
  • 100 g kausēta sviesta

dekorēšanai:

  • 500 g ogu - avenes, mellenes, zemenes (var arī saldētas)

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Krāsns apakšā liec pannu, pilnu ar karstu ūdeni, lai tas tvaiko. Ietauko ar sviestu kūkas formu ar noņemamām malām 23 cm diametrā.
  2. Bļodā ar rokām sadrupini vai ar stampu saspaidi cepumus. Vari sasmalcināt arī ar blenderi, bet man patīk, ka iekšā ir arī rupjāki gabali. Pievieno mandeļu miltus un sviestu. Visu samaisi un liec ietaukotajā formā. Līdzini piespiežot, lai ir vienmērīgi izklājies. 
  3. Miksera bļodā liec 200 g maskarpones siera, pusi cukura un kukurūzas cietes. Ar mikseri puto kādas 4 minūtes, līdz masa ir vienmērīga. Tad pievieno atlikušo sieru un cukuru un turpini putot, līdz izveidojas vienmērīga masa. Arī kādas 4 minūtes. Tad pa vienai, mikserim darbojoties, pievieno olas, lai tās iemaisās. 
  4. Mikseri apstādini,  pievieno abas eļļas. Ja apstādina, tad var redzēt, cik pilīšu iepil. Tad atkal iedarbini mikseri un, tam darbojoties, lej klāt šokolādi un beigās - saldu krējumu. Visu masu, kad tā viendabīga, lej formā un liec cepeškrāsnī vienu iedaļu zemāk par vidējo. Cep 1 h un 15 minūtes. Pēc 30 minūtēm, kad kūka kļūst brūngana, pārklāj ar slapju cepamo papīru un turpini cept. 
  5. Kad kūka gatava, tā vēl viegli centrā kustēsies. Izņem ārā un ļauj formā atdzist līdz istabas temperatūrai. Tad pannu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī pilnībā atdzist. Kad pasniedz, rotā ar svaigām ogām. Var rotāt gan ar svaigām, gan saldētām (tās pat atsvaidzinās), kas, uzliktas un pasniegtas, izskatīsies skaisti nosarmojušas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!