Foto: LETA
Patlaban Iekšlietu ministrija ar Finanšu ministriju meklē iespējas, kā palielināt Zolitūdes traģēdijas vietā strādājošo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbiniekiem izmaksājamo prēmiju apmēru.

Kā valdības sēdē informēja Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, ņemot vērā to, ka zemākais atalgojums, ko saņem VUGD strādājošie, ir 342 lati pirms nodokļu nomaksas, daļai glābēju izmaksājamās prēmijas apmērs būtu vien nepilni 200 lati.

Tomēr Iekšlietu ministrija rosina šoreiz sistēmu mainīt un ikvienam Zolitūdes traģēdijas upuru glābšanā iesaistītajam glābējam izmaksāt 380 latus lielu prēmiju.

Izmaksājamo prēmiju apmēru patlaban ierobežo likums, kas noteic valsts amatpersonām izmaksājamo atlīdzību apmēru. Finanšu ministrija uzskata, ka, iespējams, uz šādiem gadījumiem, kad prēmijas izmaksājamas par īpašu varonību vai smagu darbu, būtu jāattiecina īpaši noteikumi, kuri arī būtu jāiestrādā kādā normatīvajā aktā.

Valdība otrdien arī nolēma grozīt likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", lai tajā noteiktu, ka Zolitūdes traģēdijā cietušajiem un bojāgājušo radiniekiem izmaksātie pabalsti un kompensācijas netiek aplikti ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!