Ar krāšņiem pasākumiem nākamajā nedēļas nogalē visā Latvijas piekrastē atzīmēs tradicionālos jūras svētkus.
Pāvilostā svētki norisināsies no 7. līdz 9.jūlijam. Sestdien apmeklētāji varēs vērot kuģu un buru laivu parādi, kā arī sasveicināties ar Jūras valdnieku tā vizītes laikā Pāvilostas jūrmalā un piedalīties jautrās sporta spēlēs.

Savukārt Pāvilostas kapos ar svinīgu piemiņas mirkli izrādīs cieņu zvejniekiem un jūrniekiem.

Svētdienas jūras svētku pasākumi vairāk veltīti bērniem. Mazākie svētku dalībnieki varēs piedalīties jautrās sporta spēlēs jūras krastā, kā arī sacensties par augstākās smilšu skulptūras veidošanu, informēja Pāvilostas pašvaldībā.

Ventspilī jūras svētkus atzīmēs 8.jūlijā. Piedaloties Liepājas Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas zvanu korim "Gloria Deo", ventspilnieki godinās jūrniekus un zvejniekus, kuru kapa vieta ir jūras dzelmē.

Savukārt Ostas ielas promenādē izvietotās skatuves šogad pārvērtīsies par salām, kuras apdzīvo latviešu, lietuviešu, igauņu un slāvu tautas. Katra no tām būs aprīkota ar atbilstošiem, tautas raksturojošiem vizuāliem elementiem.

Interpretētajā jūras izplatījumā viesi varēs baudīt visdažādākos ēdienus un dzērienus, kā arī iegādāties plašā klāstā piedāvātos amatnieku izstrādājumus, pa to laiku mazākie svētku dalībnieki varēs doties rotaļāties uz atrakciju salu.

Ventas promenādes ūdeņos būs apskatāms Klaipēdas Jūras muzeja izgatavotais "Kurša laivas" makets.

Visas salas apmeklēs jūras valdnieks Neptūns ar svītu un savu draugu lielāko salu pazinēju Robinsonu Kruzo.

Svētki beigsies Reņķu dārzā ar mūzikla "Robinsona dārgumi" pirmizrādi, pastāstīja Ventspils domē.

Arī salacgrīvieši jūras svētkus atzīmēs 8.jūlijā. Svētku apmeklētāji pa Salacas upi varēs izbraukt ar zvejnieku kuģīti, kā arī vērot sacensības smaiļošanā, savukārt atraktīvākie varēs sacensties glābšanas riņķa mešanā.

Ēdiena mīļotājiem pasākuma organizatori sagatavojuši "Hotel Bergs" šefpavāra Kaspara Jansona kulinārijas šovu, kā arī tradicionālo lašu zupas baudīšanu. Pārējie tikmēr varēs ļauties ķermeņa apgleznošanas fantāzijai par jūras tēmu modeļu aģentūras "Lipēra" izpildījumā.

Savukārt vakarā svētku viesi varēs doties uz dejām Zvejnieku parka estrādē kopā ar grupām "Apvedceļš", "Opus pro" un "Vēja radītie", informēja Salacgrīvas domē.

Lapmežciemā svētku laikā paredzēts atklās fotogrāfiju izstādi "Zvejnieku svētki", plānota arī kopīga jūras valdnieka Neptūna sagaidīšana. Atraktīvākos zvejnieku svētku apmeklētājus aicinās piedalīties gultas nešanas sacensībās, savukārt meitenes jūras krastā varēs piedalīties cīņās eļļas vannās, uzzināja pašvaldībā.

Savukārt Rojas domes sekretāres vietas izpildītāja Inuta Šteinberga pastāstīja, ka Rojā šogad plašus svētkus rīkot negrasās, pamatojot to ar finanšu trūkumu.

Liepāja zvejnieku svētkus atzīmēja jau šajā nedēļas nogalē.

Zvejnieku svētki ir kultūrvēsturiski svētki, kuri tiek atzīmēti jau kopš 1936. gada, un pirmo reizi tos atzīmēja Pāvilostā kā zvejnieku un zemnieku svētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!