Valsts robežsardzes (VRS) Jelgavas pārvaldē vakar, 17. decembrī, no darba atbrīvoti 22 robežsargi. Tostarp seši cilvēki, kuri strādāja Bauskā un Grenctālē, informē VRS Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Jevgēnija Korne.
Jelgavas pārvaldes priekšnieks Artūrs Tormanis «Bauskas Dzīvei» paskaidroja, ka izvērtēti visi kritēriji, ņemot vērā gan darba stāžu, pieredzi, izglītību: «Tā ir sāpīga lieta, bet tāda ir valdības prasība. Darbinieku skaita samazināšanās varētu veicināt nelegālās imigrācijas palielināšanos, iespējams, palielināsies arī noziedzības līmenis.»

No darba atbrīvoti trīs Bauskas pilsētas imigrācijas nodaļā strādājošie. Nodaļas priekšniece Ināra Medne atzīst, ka tas ir ļoti skumji, jo visi ir ilglaicīgi robežsardzē strādājošie. Pašlaik Bauskas pilsētas nodaļā paliek astoņi darbinieki.

Trīs darbinieki atvaļināti arī Grenctālē, kur izvietojusies Bauskas rajona imigrācijas nodaļa. Dažiem atbrīvotajiem piedāvāts cits darbs VRS struktūrās, taču darbinieki vēl pārdomā, vai šo piedāvājumu izmantot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!