Ogres rajonā piektdien aptuveni triju stundu laikā no Daugavas izdevās izcelt otrdien avarējušo autofurgonu ar sviesta kravu. Arī satiksme uz Rīgas-Daugavpils šosejas atjaunota pilnībā.
Ogres rajona policijas pārvaldes ceļu policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Gatis Štauers informēja, ka furgona īpašnieku SIA "Rika" noīrētais autokrāns, atšķirībā no dienu iepriekš notikuma vietā strādājušās tehnikas, izrādījies pietiekami jaudīgs un šobrīd auto ar visu piekabi jau velk projām no liktenīgās vietas. Avarējušais furgons no Daugavas izcelts ap plkst.14.

Pa Rīgas-Daugavpils šoseju braucošais kravas autofurgons "Steyr C45452" ar sviesta kravu, kas vesta tranzītā uz Krieviju, otrdienas pēcpusdienā Ogres rajonā izraisīja vēl divu kravas automašīnu sadursmi un pēc tam iebrauca Daugavā. Negadījums notika Jumpravas pagastā aptuveni divus kilometrus no robežas ar Aizkraukles rajonu, autoavāriju dēļ autobraucēju vidū bēdīgi slavenajā Velnabedrē.

Sviestu vedušā furgona šoferis nav spējis laicīgi nobremzēt savu braucamo, tas ietriecies GAZ automašīnā, kas savukārt ieslīdēja pretējās kustības joslā un saskrējās ar Rīgas virzienā braucošu kravas auto MAN. GAZ šoferis avārijā guvis kājas lūzumu un smadzeņu satricinājumu.

Ceturtdien auto no upes mēģināja izcelt ar diviem ceļamkrāniem, taču tie šim nolūkam izrādījās pārāk mazjaudīgi. Visas trīs dienas, kamēr autofurgons atradās upē, firmas darbinieki turpināja no Daugavas "zvejot" sviesta paciņas.

Avarējušo sviesta vedēju negadījuma brīdī stūrējis par braukšanu alkohola reibumā sodīts šoferis, kuram ar tiesas spriedumu atņemtas vadītāja tiesības un pēc tam viņš pie auto stūres aizturēts Jūrmalā, tāpēc pret viņu ierosināta krimināllieta par tiesas sprieduma nepildīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!