Foto: DELFI
Jelgavas Dome 54 315 latu apmērā piešķīrusi papildfinansējumu pērn neizlietotās tā dēvētās "cukura naudas" summai, kas palika pāri pēc bijušās cukurfabrikas piesārņoto vietu attīrīšanas, Lielupes labā krasta aizsargdambja izbūves un Lielupes attīrīšanas un gultnes padziļināšanas. Līdzekļi paredzēti, lai līdz rudenim beigtu remontdarbus vairāku ielu posmos Pārlielupē.

Kā skaidrots lēmumprojektā, ko deputāti apstiprināja domes sēdē, papildfinansējums galvenokārt nepieciešams līdz ar šogad palielināto pievienotās vērtības nodokļa likmi.

Jau iepriekš vēstīts, ka pēc cukura rūpniecības darbības izbeigšanas Jelgavai bija iespēja īstenot vairākus projektus pilsētu vides atjaunošanai un ūdens saimniecības objektu sakārtošanai. Projektu kopējās izmaksas sākotnēji tika lēstas aptuveni 1,6 miljonu latu apmērā. Taču sakarā ar būvniecības izmaksu samazināšanos darbi tika veikti, izlietojot ap 1,1 miljonu latu.

Par atlikušo "cukura naudu" pērn sākta melioratīvās un lietus ūdeņu kanalizācijas sistēmas rekonstruēšana bijušās fabrikas apkārtnē - no Cukurfabrikas dzelzceļa stacijas līdz Brīvības bulvārim. Uzlabojumi tiek veikti un turpināsies Cukura, Veco Strēlnieku, Pļavu un Garozas ielās. Pēdējo divu ielu posmos paredzēta arī asfaltseguma virskārtas atjaunošana. Darbu izpildes termiņš ir līdz šī gada septembrim. Projekta kopējās izmaksas ir 604 593,10 lati (pērnā gada dati, kad PVN standartlikme bija 21%), un to lielumu sedz Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonds. Jelgavas pašvaldība projektu līdzfinansē ar šīs summas PVN atmaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!