Ceturtdien Kuldīgas domes finanšu komiteja atbalstīja privātā investora Uģa Tabora ieceri būvēt dabasgāzes vadu no Skrundas līdz Kuldīgai.
Pašvaldības vadītājs Edgars Zalāns pilnvarots sarunām un nodomu protokola parakstīšanai.

Tabors pusgadā sola veikt izpēti, lai ātrāk sāktu ap 36 km maģistrālā vada celtniecību. Privātā iniciatīva par 5,5 miljoniem paredz arī celt koģenerācijas staciju, kas ražotu gan siltumu, gan elektrību. Uzņēmējs cer uz sadarbību ar Kuldīgas siltumtīkliem. Pašvaldībai jau ir iestrādes siltumapgādes modernizēšanā, tāpēc jaunā iniciatīva jāsaskaņo ar jau plānoto, piebilda Zalāns.

Kā partnerus Tabors piesauca “Latvijas gāzi” un solīja izveidot firmas “Kuldīgas gāzes vads” un “Kuldīgas koģenerācija” ar aptuveni 85 darba vietām.

Dabasgāze varētu interesēt ražotājus, jo lēta enerģija ir pamats ražošanai, uzsvēra Zalāns. Savukārt izpilddirektors Viktors Gotfridsons šaubījās, vai investors negribēs uzspiest pašvaldībai obligāti izmantot noteiktu daudzumu gāzes.

Šī iemesla dēļ strupceļā esot nonākušas iepriekšējās sarunas ar “Latvijas gāzi” par gāzes vada izbūvi uz Kuldīgu. Rajonā videi labvēlīgo kurināmo jau izmanto Skrundā un Rudbāržos, Vārmē Zelta kliņģera kaltēs un daudzdzīvokļu māju gāzes plītīs.

Kā liecina “Lursoft” informācija, investors Tabors ir SIA “Senatus grupa” ģenerāldirektors un vienīgais īpašnieks. Firma ir galvenais būvuzņēmējs topošam privātmāju rajonam “Avotkalns” Rīgā, Juglas kanāla krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!