Foto: Publicitātes foto
Ogres novada domes deputāti ceturtdien akceptēja Lauberes bērnunama direktores Imantas Kalniņas atlūgumu, ziņo portāls "Ogres Fakti".

Līdzšinējā direktore savā amatā paliks līdz 9.septembrim, bet no 10.septembra par bērnu nama direktores pienākumu izpildītāju apstiprināta bērnu nama sociālā darbiniece Dzintra Muižniece.

Pašvaldības deputāti arī nolēma izsludināt konkursu uz bērnu nama direktora amatu.

Ņemot vērā izskanējušās ziņas par vardarbību bērnunama audzēkņu vidū, deputāte Ilga Vecziediņa debatēs aicināja pastiprināt kontroli bērnunamā. Savukārt Domes priekšsēdētāja vietniece Vita Pūķe norādīja, ka šobrīd katru dienu situāciju bērnunamā kontrolē arī Lauberes pagasta pārvaldes vadītājs Andris Misters.

Nākamnedēļ gaidāms Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) galīgais ziņojums par stāvokli Lauberes bērnunamā. Tad arī iecerēts vērtēt bērnunama tālākās darbības iespējas.

Jau ziņots, ka VBTAI iepriekš pavēstīja, ka bērnunama audzēkņi ilgstoši un regulāri ir bijuši pakļauti emocionālai un fiziskai vardarbībai, bet bērnunama personāls nav spējis nodrošināt bērnu drošību un audzināšanu. Inspekcija neredzēja iespējas, ka "Lauberes" darbinieki turpmāk strādātu bērnunamā nepietiekamo prasmju dēļ.

Tomēr bērnunama vadība nepiekrita, ka šī iestāde būtu jāslēdz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!