Foto: LETA

"Mēs būtu ļoti priecīgi, ja šīs lietas izmeklēšanu varētu beigt jau pirms trīs mēnešiem, taču tas nav atkarīgs tikai no mums," tā par izmeklētāju darbu tā dēvētajā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes stirnu malumedību lietā saka Valsts policijas Jelgavas iecirkņa priekšniece Tatjana Flandere, ziņo "Zemgales Ziņas".

Pēc Flanderes teiktā, izmeklētāja uzstāj, ka sabiedrībai aizvien nedrīkst sniegt nekādu informāciju par lietas gaitu, "lai nebūtu iejaukšanās procesā". Kaut arī kopš Caunes pieķeršanas malumedībās pagājuši jau gandrīz septiņi mēneši, policija atsakās sniegt jebkādas ziņas, cik tālu lieta izmeklēta un cik ilgs vēl vajadzīgs, lai to nodotu prokuratūrai apsūdzības celšanai vai izbeigšanai.

Policijas priekšniece Flandere uzsver, ka likumsargi regulāri izjūt centienus iejaukties izmeklēšanā, tomēr to gan nedarot lietā iesaistītās amatpersonas.

Pašlaik izmeklēšanu bremzējot ne tik daudz pašu policistu darbs, bet gan citas iesaistītās puses, piemēram, ekspertīžu veicēji.

Jau ziņots, ka 24. februāra vakarā, reaģējot uz ziņām par malumedībām Platones pagastā, vietējie mednieki un Valsts policijas pārstāvji tur sastapa Cauni un viņa draugu Rīgas virsmežniecības mežzini Jāni Ozoliņu.

Neilgi pēc tam, kad Smedēnu mājās ienāca aizšautas stirnas, viņi dažus kilometrus tālāk vizinājās ar sniega motociklu, līdzi vezdami pielādētu medību ieroci. Lai gan dienu vēlāk intervijā "Zemgales Ziņām" Caune kategoriski apgalvoja, ka nekāda ieroča nav bijis un ka varbūt uzfilmēts "slotaskāts", vēlāk pierādījās, ka šaujamais tomēr bijis. Par meliem Caune sabiedrībai atvainojies, bet nav reaģējis uz vēlētāju un nozares ministra aicinājumu izvērtēt savu palikšanu amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!