SIA "Preiļu saimnieks" no jaunā gada sākuma siltuma tarifu Preiļu novadā plāno paaugstināt par aptuveni 14%, informēja Preiļu novada domē.

Pašlaik Daugavpils sabiedrisko pakalpojumu regulators no SIA "Preiļu saimnieks" ir saņēmis jaunu siltumapgādes tarifa projektu, kas paredz no 2009.gada 1.janvāra Preiļos to paaugstināt no Ls 39,56 par megavatstundu līdz Ls 44,93 par megavatstundu.

Pie maksimālās gāzes cenas tarifs norādīts 59,35 lati par vienu megavatstundu, bet tas, kā atzina Preiļu novada domes darbinieki, nav iespējams, jo pilsētā kā pamatkurināmais apkures nodrošināšanai maksimāli tiek izmantota šķelda, bet gāze kalpo kā papildkurināmais.

Preiļu novada domes izpilddirektors Vladimirs Ivanovs informēja, ka jaunajā tarifa projektā nav iekļautas 2009.gadā ieplānotās investīcijas 300 000 latu apjomā, kas paredzētas siltumtrašu nomaiņai Mehanizatoru ielas dzīvojamo māju masīvā. Arī divu šogad pilsētas centrālajā daļā nomainīto šķeldas katlu izmaksas ir domes investīcijas. Apkures nodrošināšanai Preiļu novadā arī turpmāk kā galvenais kurināmais tiks izmantota šķelda. Tās izmaksas nedaudz sadārdzina tas, ka šķelda tiek iepirkta no kaimiņu rajoniem, jo Preiļu rajons nav īpaši bagāts ar mežiem, tomēr cena esot pieņemama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!