Zilā laukā zelta Ikars ar sudraba spārniem, galvā sešas sudraba zvaigznes - tā izskatīsies nupat domē apstiprinātais Priekules novada ģerbonis, informē "Kurzemes Vārds".

Pēc tam, kad ģerbonis apstiprināts Valsts heraldikas komisijā un novada domē, vēl jāpanāk, lai tas kļūtu atpazīstams novadā, saka pašvaldības pārstāve Daiga Egle, kuras pārraudzībā bijis viss ģerboņa tapšanas ceļš. Heraldikas komisijas mākslinieki, kas simbolu izstrādājuši, līdz janvārim būs arī digitāli sagatavojuši to astoņos formātos – lietošanai uz ceļazīmēm, vizītkartēm un citur. Savukārt pašvaldībai jāizstrādā saistošie noteikumi, kas paredz ģerboņa izmantošanas kārtību.

"Stāsts par Ikaru vispirms kļuva zināms tuvākajā apkārtnē. Un vēl šodien mēs šo leģendu atceramies un stāstām cits citam," norāda Egle, kura uzskata, ka Ikara tēls novadā iedzīvosies. Zvaigznes ap varonīgā kalēja galvu simbolizē pilsētu un piecus pagastus.

Egle ir gandarīta, ka Priekules novads ar ģerboņa lietu ticis galā "divos piegājienos". Viņa arī uzsver, ka pašvaldības sadarbība ar māksliniekiem Ilzi Lībieti un Juri Ivanovu atmaksājusies, jo nepietiek tikai apstiprināt zīmējumu, un arī tas reizēm prasa daudz laika, vajag to arī padarīt izmantojamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!