Protestējot pret 20.jūnijā notikušo Ēdoles pils, viņasprāt, neattaisnoto pārdošanu un pašvaldības vadītāja Viļņa Mūrnieka nepieņemamo darba stilu, no mandāta atteikusies Ēdoles pagasta padomes deputāte Iveta Roga (saraksts " Ēdoles attīstībai" ).
Laikraksts "Diena" vēsta, ka ar balsu vairākumu padome demisiju pieņēmusi.

Roga skaidro, ka neredz iespēju turpināt darbu padomē ētisku apsvērumu dēļ. "Man ir kauns par to, kā pagastā tiek realizēta vara, jo faktiski visu nosaka Mūrnieks, bieži lietojot likumiski un ētiski apšaubāmas metodes," teica bijusī deputāte, kura vairākus gadus sekmīgi strādājusi par Ēdoles pils pārvaldnieci.

"Vēlētājiem solīju, ka vēsturisko ēku, kas ir arī pagasta simbols, nepārdosim. Taču opozīcijas spēki bija par vājiem, lai pili nosargātu," pilnvaru nolikšanu skaidroja Roga. Uzsverot, ka pils pārdošana izrādījusies pēdējais piliens viņas pacietības kausā, nepieņemama deputātei bijusi arī vadības īstenotā pašvaldības darbinieku algu celšanas politika, padomes vairākuma gatavība pils naudu tērēt projektiem, kuriem var atrast arī citu finansējumu, citas pagasta nebūšanas.

Kā jau vēstīts, Ēdoles pili šogad jau pēc kārtas ceturtajā izsolē par 1,15 miljoniem latu nopirka miljonārs Ivo Zonne. Vēl pastāv iespēja, ka valsts izmantos pirmpirkuma tiesības, taču lēmums par to nav pieņemts. Paužot bažas, ka izcilais kultūras piemineklis pēc pārdošanas var kļūt nepieejams apmeklētājiem, pret privatizāciju ir iestājušies daudzi Ēdoles pagasta un Latvijas iedzīvotāji, kā arī sabiedriskās organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!